Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 14 Temmuz"dan sonra emekliliği dolan her işçinin 2 ay içinde başvuru yaptığı taktirde yine aynı haktan yararlanacağı ifade edildi.
Açıklamada, toplu iş sözleşmesinin 34. maddesi gereğince uygulanan çalışma ile işçilerin, böylece emekli ikramiyeleri ile yaklaşık 3 ile 5 bin TL ek ücret alacağı belirtildi.
Emekliliğe ayrılacak işçilerin emekli ikramiyelerini artıracak teşvik düzenlemesinin Hizmet-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesine göre düzenlendiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
“Buna göre bu haktan yararlanabilmek için daha önce emekliliği dolan işçilerin kendi isteğiyle emekliliğe ayrılma isteğini 14 Temmuza kadar bildirmeleri gerekiyor. Emekliliğini bu süre içerisinde bildiren işçiler, alacakları emekli ikramiyeleri dışında 2 aylık brüt maaş ücretleri tutarında ek tazminat alma hakkı kazanacak. Büyükşehir Belediyesi ve İSU"da çalışan işçileri kapsayan çalışmadan yararlanabilen ve emekliliği dolan yaklaşık 70 işçi bulunuyor.”

EMEKLİLİK HAKKINI ELDE EDECEK İŞÇİLER DE FAYDALANACAK

Emekliliğe teşvik edecek uygulamadan ayrıca ileride emeklilik hakkını elde edecek işçilerin de yararlanabileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bundan böyle her emekliliği gelen işçi için uygulanacak çalışma ile ikramiye ücretlerinin yanında ek ücret almış olacak. Örneğin 17 Temmuz 2010"da emekliliği dolan işçi 17 Eylüle kadar başvuru yaparsa, yine 2 aylık brüt maaş hakkını emekli ikramiyesi ile alma hakkı kazanacak.
Toplu iş sözleşmesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilere seyyanen ilk yıl için aylık 210 TL zam yapılmıştı. Ayrıca yevmiyesi 54 TL"nin altında olanların yevmiyeleri 54 TL"ye tamamlandıktan sonra aylık 210 TL artış daha yapılmıştı.
Öte yandan, ikinci yıl ise enflasyon oranında zam yapılması konusunda da anlaşma sağlanarak Büyükşehir Belediyesinin işçilere verdiği sosyal haklarda da yüze 12 oranında iyileştirme yapılmıştı.”

Milliyet