Tüketicinin tepkisi çeken kayıp kaçak artık ayrıgösterilmeyecek. 

Meslek odaları ve tüketicilerse konunun peşini bırakmıyor. Türkiye'de ortalama yüzde 15 kaçak elektrik kullanılıyor.  Kayıp kaçak bedelifaturalarda gösterilince tüketiciler itiraz etti. 
Meslek odaları ve tüketici birlikleri konuyu yargıya taşıdı.

Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Nuri Sedat Gülşen,  "Kayıp elbette işin doğası gereği şebekenin bazı kayıpları olabilir. Ancak dağıtım şirketlerinin gerek eleman eksikliğinden, gerekse organizasyon bozukluğundan, personel ve diğer teçhizatındaki yonsunluktan artar." dedi.
Kaçak kullanım ise işin bir başka boyutu.

Nuri Sedat Gülşen, "Bir kere kaçak bir hırsızlıktır. ..Düşünün bir mağazada bir hırsızlık oluyor, siz bu hırsızlıktan dolayı normal müşterilerinize bunun bedelini yansıtıyorsunuz. Bu tümüyle işverenin alacağı önlemlerle ilgilidir." dedi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, tepkiler üzerine tarifeleri değiştirdi. Kayıp-kaçak bedeli enerji bedeli faturalarda ayrı ayrı gösterilmeyecek. Ancak tüketiciler konunun peşini bırakmamakta kararlı.

TÜKODER İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç, "Bu kalem başka bir şeyin içerisinde yine yedirilerek tüketiciye yansıtılacak. Bunun takipçisi olacağız." dedi.