Türkiye’de Denetim, Vergi, Danışmanlık, Kurumsal Finansman ve Kurumsal Risk alanlarında 25’inci hizmet yılını dolduran Deloitte Türkiye, İzmir’de güçlenmeye devam ediyor.

Temelleri 1951 yılında Şevket Özlü tarafından atılan, 1977’den bu yana da Celal Özlü tarafından yönetilen, başta vergi hukuku olmak üzere tüm mali mevzuata ilişkin vergi ve danışmanlık hizmetleri veren ATA Yeminli Mali Müşavirlik, 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren faaliyetlerine artık Deloitte Türkiye çatısı altında devam edecek.

Birleşme kararıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Deloitte Türkiye CEO’su Hüseyin Gürer, “İzmir ticaret geleneği ve limanıyla Türkiye’nin dünyaya açılan önemli bir kapısı. 2009 yılında Deloitte’un dünyadaki deneyimini, bölge insanıyla paylaşabilmemiz açısından stratejik öneme sahip olduğuna inandığımız İzmir ofisimizi 10 kişi ile hizmete açmıştık. İzmir ofisimiz bugün 40 kişiye ulaştı. 2015 yılında ise 150 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bölgedeki iş adamlarımıza ve tabii ki yöneticilerimize daha yakın olmanın en önemlisi de onlara kaliteli hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Etkinliklerimize devam etmeyi ve bölgede güçlü bir çekim merkezi olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Hüseyin Gürer sözlerine şöyle devam etti: “Deloitte Türkiye çalışmalarına, 1986 yılında başladı. Bugün faaliyetlerimizi İstanbul, Ankara ve İzmir’de 1.000’i aşkın çalışanımızla sürdürüyoruz. 2010 yılında vergi sektöründeki en büyük ve en tercih edilir profesyonel hizmet şirketi olacağız demiştik. Bu hedefimiz doğrultusunda bazı vergi şirketleri ile başarılı birleşmeler gerçekleştirmiştik. Şimdi ise vergi sektöründeki köklü ve güçlü şirketlerden biri olan ATA YMM ile işbirliği içerisine giriyoruz. ATA YMM’nin kalite ve hizmet anlayışının bizimle uyum sağlayacağını biliyorum. Hedeflerimize ulaşmak için ATA YMM gibi uzman bir şirketle birlikte yürüyecek olmamızdan mutluluk duyuyorum” dedi.

Türkiye’nin en gelişmiş bölgelerinden biri olan İzmir’de daha da büyümek istediklerini ve Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesi ile sektörde deneyimli denetim firmalarına daha fazla ihtiyaç duyulacağını belirten Gürer, bu birleşme ile müşterilerine daha zengin ve kapsamlı hizmetler sunabileceklerini, çalışanlarına daha fazla imkan sağlayabileceklerini söyledi.

ATA YMM’nin Başkanı Celal Özlü de babadan gelen ve İzmir de 60 yıldır hizmet veren firmasının, bundan böyle Deloitte çatısı altında mevcut müşterilerine, vergi mevzuatı dışında, başka alanlarda da hizmet vermek olanağına kavuştuklarını, bu konuda dünyada ve Türkiye’de en saygın denetim firması ile işbirliği yapmaktan kıvanç duyduklarını belirtti. Özlü, yeni yapılanma ile Deloitte’un global gücünün yaratacağı etki, bağımsız denetim ve diğer faaliyet alanlarındaki üstün kalite anlayışı sayesinde müşteri beklentilerini daha üst düzeyde karşılayabilme olanağına kavuştuklarını ifade etti.

Deloitte hakkında
Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Deloitte, 150’den fazla ülkede, yaklaşık 182 bin personeli ile faaliyet gösteriyor. Deloitte’un dünya çapında cirosu 28,8 milyar dolardır. İleri teknoloji kullanan, değişik alanlardaki bilgi ve becerilerini bir araya getiren Deloitte, dünya çapındaki tüm müşterilerine aynı yüksek kaliteli hizmeti sunmayı ilke edinmiştir. Dünyanın en büyük şirketlerinin yarıdan fazlasına ve büyük ulusal teşebbüslere, kamu kurumlarına, ulusal devlere ve küresel çapta hızla büyüyen şirketlere hizmet veren Deloitte, birçok gelişmekte olan pazarda da liderliğini sürdürmektedir. Türkiye’de çalışmalarına 1986 yılında başlayan Deloitte faaliyetlerini İstanbul, Ankara ve İzmir’de 1.000’i aşkın çalışanıyla sürdürüyor. Deloitte Türkiye’de denetim, vergi, yönetim danışmanlığı, kurumsal finansman ve kurumsal risk alanlarında hizmet vermektedir.