Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Çalık Grubu"na ait Aktif Yatırım Bankasına yeni bazı bankacılık faaliyetleri yürütmesi için izin verdi.

Konuya ilişkin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararı, Resmi Gazete"nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Aktif Yatırım Bankası A.Ş"nin, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerinden kaynaklanan yükümlülüklerin saklı kalması ve ilgili otoritelerden gerekli izinleri alması kaydıyla, Bankacılık Kanununun "faaliyet konuları" maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde bazı konularda faaliyet izni verildi. İzin verilen konular şöyle:

Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına ve Alacaklarından Dolayı Edindikleri Emtia ve Gayrimenkullerin Elden Çıkarılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği 4.maddesinde belirtilen kıymetli madenlerin alım satımı veya bunların emanete alınması işlemleri.

Ekonomik ve finansal göstergelere, sermaye piyasası araçlarına, mala, kıymetli madenlere ve dövize dayalı, vadeli işlem sözleşmelerinin, opsiyon sözleşmelerinin, birden fazla türev aracı içeren basit veya karmaşık yapıdaki finansal araçların alımı, satımı ve aracılık işlemleri.

Sermaye piyasası araçlarının ihraç veya halka arz yoluyla satışına aracılık işlemleri.

Yatırım danışmanlığı işlemleri.

Portföy işletmeciliği ve yönetimi.

Sermaye piyasası kuruluşlarına yönelik acentelik.

hürriyet