Antalya'da her şey dahil tesislerden yapılan çekici tekliflere "dayanamayan" çok sayıda İsrailli turistin Paskalya tatili sırasında Türkiye'ye aktığı bildirilirken İsrail basını, "Boykot bitti mi?" sorusunu sordu.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronot internet sitesinde yer alan "Boykot bitti mi? İsrailliler Türkiye'ye akıyor" başlıklı haberde "Gazze operasyonuna ilişkin boykota karşın her şey dahil tatil tesisler, çekici teklifleriyle Paskalya sırasında çok sayıda İsrailli turisti Antalya'ya çekmeye başardı" denildi.

"ŞAŞIRTICI SAYIDA REZERVASYON"

Ben Gurion Havaalanından charter kalkış listelerinin başında Antalya'nın yer aldığına dikkat çekilen Haberde "Gazze operasyonuna kadar hakim olduğu İsrailli turizm haritasında kısa bir süre önce yok olan Türkiye, görkemli bir geri dönüş yapıyor gibi" yorumu yapıldı.

İsrailli tur operatörlerinin de Antalya için "şaşırtıcı" sadıda rezervasyon bildirdikleri belirtilirken Flying Carper Ceo'su Eyal Kashdan da "İsrailliler, ne fiyat, ne de kalite açısından Antalya'ya alternatif olmadığını anladılar. Daha iyi tatil önerileri bulamazsanız" dedi.

İSRAİLLİ TURİSTİ: "TÜRKLERİ BOYKOT ETMEYİZ"

Bu arada, tatil için Antalya'yı seçen İsrailli turistler ile yapılan konuşmaların da "İsraillilerin çoğu, Türkiye'den yapılan önerilere dayanamadığını" gösterdiği kaydedilen haberde Antalya'ya ailesiyle giden Rafi Harari isimli İsrailli de, "Biz onları (Türkleri) boykot etmeyiz ve boykot edilmesi gerektiğini hiç düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Sabah