- İngiltere, 16 yaşında kurduğu internet şirketi sayesinde milyoner olan çocuğu konuşuyor. Corby kentinde yaşayan Christian Owens, 14"üne geldiğinde dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Apple"ın CEO"su Steve Jobs"dan ilham alarak kendi işini kurmaya karar verdi. Biriktirdiği harçlıkları kullarak “Mac Box Bundle” isimli bir internet şirketi kurdu.

Reklam işine girdi

- Owens, kısa sürede geniş bir müşteri kitlesine ulaştı. Okuldan arta kalan tüm zamanını işine ayıran çocuğun sitesi iki yılda tam 1 milyon dolar değere ulaştı. Owen, bunun üzerine işi büyüttü ve tam bir yıl sonra tıklama rekorları kıran bir reklam sitesi olan Branchr"ı kurdu. 11 bin siteye 250 milyon reklam satan İkinci sitenin piyasa değeri ise 700 bin dolara ulaştı.

Anne sekreter baba işçi

Annesi sekreter ve babası fabrika işçisi olan Owen milyoner olmasına rağmen ailesiyle birlikte yaşamaya devam ediyor. Genç milyoner başarısının sırrını soranlara ise “Çok çalışmak ve kararlı olmak gerekiyor. 10 yıl içinde nerede olacağımı bilmiyorum ama 150 milyon dolar servet yapana kadar çalışmaya devam” diye cevap veriyor.