Bugün, 27 yaşında hayata veda eden Grammy ödülü İngiliz şarkıcı Amy Winehouse'un ölümünün birinci yıldönümü. Amy Winehouse, güçlü kontralto vokalleri, R&B, soul ve caz türlerinde yaptığı çalışmalarla genç yaşında bir efsaneye dönüştü.

14 Eylül 1983'de Londra'da dünyaya gelen sanatçı, 16 yaşında profesyonel müzik hayatına başladı.

2003 yılında yayınladığı ilk albümü "Frank" ile soul müzik cephesindeki tüm dikkatleri üzerine çeken sanatçı, 2006 yılında çıkardığı "Back to Black" albümüyle büyük yankı uyandırdı.

"Back to Black" albümünde yer alan "Rehab" şarkısıyla "Yılın Kaydı", "Yılın Şarkısı", "Yılın En İyi Yeni Sanatçısı" gibi 5 dalda Grammy'ye layık görüldü.

Amy Winehouse, "En çok Grammy Ödülü kazanan İngiliz kadın sanatçı" unvanıyla, 2009 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Daha genç yaşında soul'un kraliçesi olarak anılmaya başlanan Amy Winehouse, başarılı müzikal hayatının yanı sıra alkol ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yaşadığı sıkıntılı özel hayatıyla da adından sıkça söz ettirdi.

Son olarak Temmuz 2011'de Belgrad'daki konserine alkollü çıkan ve performansı nedeniyle eleştirilen Winehouse'un merakla beklenen İstanbul konseri iptal edilmişti.

23 Temmuz 2011'de Londra'daki evinde ölü bulunan sanatçı, arkasında milyonlarca hayranını ve müziğini bıraktı.

Sanatçının ölümünün ardından yayınlanmayan albüm kayıtları ve çeşitli şarkıların demolarının bulunduğu "Lioness: Hidden Treasures" isimli son albümü Türkiye'de 35 binin üzerinde sattı.