American Wave Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan ankete göre yurtdışına gitmek isteyen 25-34 yaş grubundaki Amerikalıların oranı son 2 yılda 5 kat artarak yüzde 1'den yüzde 5,1'e yükseldi.

AMERİKA TARİHİNİN EN YÜKSEK RAKAMI

ABD Dışişleri Bakanlığı verilerine göre Amerikalıların yüzde 6,3'ü yurtdışına ya çalışmaya ya da okumaya gidiyor. Bu oran Amerika tarihinin en yüksek rakamı olarak gösteriliyor. Diğer yandan genç ve parlak beyinler de artık ekonomisi yükselen Brezilya, Çin, Rusya ve Latin Amerika'yı ABD'ye tercih etmeye başladı. Genç Amerikalılar arasında da yurtdışında yaşamak ve çalışmak günden güne artan bir trend. Danışmanlık şirketinin araştırmasına göre ülkedeki 18-24 yaşları arasındaki genç nüfusun yüzde 40'ı Amerika dışında çalışmak istiyor, bu oran 2009 verilerine göre yüzde 15 artış gösterdi. Danışmanlık şirketinin kurucusu Bob Adams, elde edilen anket sonuçlarını, "Çok şaşırtıcı ve beklenmeyen bir durum." ifadesiyle değerlendirdi.

Adams, "Gençlerin birçoğu sanki artık Amerika'ya güvenmiyor gibi gözlerini yurtdışına dikmiş." diyerek de sonuçtan duyduğu şaşkınlığı ifade etti.