Yediğimiz neredeyse tüm gıdaların artık doğallıktan uzak olması, bir çok rahatsızlığı da beraberinde getiriyor. Uzmanlar son dönemde kalp hastalıklarının, ani ölümlerin meydana gelmesinde yediğimiz doğal olmayan gıdalar büyük rol oynuyor.

Tüketilen hormonlu gıdalar, insanların kilo almalarına ve buna bağlı olarak birçok rahatsızlığa yakalanmalarına sebep oluyor.

Bu bağlamda ABD merkezli Benefit Management Services (BMC) Kamu Sağlığı Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dünya yetişkin nüfusu şişmanlamaya devam ediyor.

Tüm insanların ağırlığının 287 milyon tona yaklaşması bekleniyor ve 17 milyon tonun obeziteden kaynaklanacağı ifade ediliyor.

EN ŞİŞMAN ABD, EN ZAYIF İSE KUZEY KORE

Uzmanlar, obez insanların, bir milyar başka insan kadar dünya kaynaklarına etki yapacağını ve bunun da küresel gıda güvenliğini tehdit edeceğini kaydediyor.

Araştırmaya göre, dünya nüfusunun sadece yüzde 5'ini oluşturan ABD, obezite sebebiyle dünya insan ağırlığının neredeyse üçte birine sahip.

Bunun aksine dünya nüfusunun yüzde 61'ine sahip Asya, dünya insan ağırlığının yüzde 13'ünü elinde tutuyor.

Dünyadaki en zayıf nüfusa sahip ülke ise günlük 2 bin 342 kalori tüketimi ve 49.5 kilo ile Kuzey Kore oldu. Ardından yine Asya ülkelerinden Nepal, Sri Lanka ve Vietnam geldi.