Amerika’da Cumhuriyetçi Parti, seçimler yaklaştıkça siyasette kullandığı dili de kabalaştırmaya başladı. Son olarak Başkan Barack Obama’ya Cumhuriyetçi Parti’den Iowa senatörü olan Chuck Grassley, ‘‘aptal’’ dedi.

Senatör Grassley, Obama’nın sağlık reformunu savunması üzerine Twitter hesabından Başkan için ‘‘aptal’’ ifadesini kullandı. Obama, Chicago Üniversitesi’nde Yüksek Mahkeme tarafından görüşülen ve iptal edilip edilmeyeceği henüz belli olmayan sağlık reformu için, ‘‘Bu emsalsiz, bu harika adım Kongre’de yapılan demokratik seçim sonunda elde edildi’’ sözleri Grassley’i çileden çıkardı.

Grassley, Obama’nın kendinden bu kadar emin ifadeleri üzerine cumartesi Twitter hesabından, ‘‘Çevremdekiler soruyor, neden Başkan Obama’nın Yüksek Mahkemeye saldırısı karşısında sustuğumu. Çünkü Amerikan halkı bu kanun ile (sağlık reformu) aptal olduğunu (Başkan’a) gördü’’ ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Partililer 2010 yılında yapılan Kongre seçimleri öncesi de Obama’ya yine ağır hakaretler etmişti. Cumhuriyetçi Parti’nin beyaz elitleri tarafından kurulan ve son derece hizip politikaları ile dikkat çeken Çay Partililer, Başkan’ı Hitler’e benzetip komünist olmakla itham etmişlerdi.