Hababam Sınıfı'ndaki Hafize Ana (Adile Naşit) karakteriyle özdeşleşen nostaljik zillerle bir topluluk oluşturan topluluğun konseri, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda düzenlendi.

Konserin öncesinde Amerikalı koro şefi Dr. Pattye Casarow, zillerin nasıl kullanıldığı ve seslere nasıl yön verildiği hakkında bilgi verdi. Zilleri masalara vurarak farklı ses çıkardıklarını anlatan Dr. Casarow, yanlarında getirdikleri özel masaların kalın bir köpük tabakasıyla kaplı olduğunu ifade etti. Farklı boyutlardaki zillerle ilginç bir konser veren 12 kişilik topluluk, dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Clearwater Christian College öğretmeni Dr. Phil Golson ise 'tuba' ile çaldığı melodilerle yoğun alkış aldı.

Büyük ilgi gören konserde, topluluk tarafından eğitim verilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi üyesi çocuklar da mini gösterileriyle programa renk kattı. Koro şefi Casarow, dinleyiciler arasından seçilen 6 kişiye de zillerin nasıl çalındığını öğretti.

Daha sonra sahne alan Dünya Müzik Dostları (DMD) Çoksesli Çocuk Korosu, El Zilleri Topluluğu ile birlikte ‘Tin Tin Tinimini Hanım', ‘Ali Babanın Çiftliği' parçasını ve Türk melodilerini seslendirdi. Konserin sonunda topluluk, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Bursa Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu Temsilcisi Sezen Özeke, Amerika'dan gelen topluluğunun amacının zilleri Türkiye'ye tanıtmak olduğunu söyledi.