ABD'de Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Arizona milletvekili Gabrielle Giffords'u hedef alan saldırıda aralarında federal yargıç John Roll ve 9 yaşındaki bir kız çocuğunun da olduğu en az 5 kişi hayatını kaybetti. Giffords da ağır yaralı.

ABD Başkanı Barack Obama, Arizona eyaletinin Tucson kentindeki bir süpermarkette düzenlenen silahlı saldırıda başından vurulan Demokrat Partili Arizona milletvekili Gabrielle Giffords'ın ''yaşam savaşı'' verdiğini, olayda aralarında federal yargıç John Roll ve 9 yaşındaki bir kız çocuğunun da olduğu en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Obama, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, ''Giffords şu anda hastanede ve yaşam savaşı veriyor. Bu feci olayda en az 5 kişinin de hayatını kaybettiğini biliyoruz. Bunlar arasında, yaklaşık 40 yıldır Amerikan hukuk sistemi için hizmet veren federal yargıç John Roll ve 9 yaşındaki bir kız da bulunuyor'' dedi.

Arizona Valisi Jan Brewer ile konuştuğunu ve kendisine federal hükümetin tüm kaynaklarını sunduğunu kaydeden Obama, olayla ilgili bir şüphelinin şu anda gözaltında olduğunu, ''bu tarif edilemez eylemin'' nedenini henüz bilmediklerini söyledi.

Obama, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturmanın sürdüğünü, FBI Direktörü Bob Mueller'i, soruşturmayla ilgili çabaların koordinasyonuna yardım etmesi için Arizona'ya gönderdiğini bildirdi.

Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat ve Cumhuriyetçi liderlerle de görüştüğünü kaydeden Obama, Giffords'u ''dostu, olağanüstü bir kamu görevlisi, sıcak, yardımsever, çalışma arkadaşları ve seçmenleri tarafından çok sevilen bir şahsiyet'' olarak tanımladı.

Olayın Arizona ve tüm ülke için bir trajedi olduğunu dile getiren Obama, ''Amerikalılar, bu trajik zamanlarda biraraya gelir ve birbirlerini desteklerler. Dolayısıyla şu anda tüm Amerikalılardan, bana ve eşim Michelle'e, Giffords da dahil olmak üzere olayın tüm kurbanları ve ailelerine yönelik dualarımızda bize katılmalarını istiyorum'' diye konuştu.

Giffords'ın iyileşeceğine dair umutlu olduğunu da kaydeden Obama, olayı tüm boyutlarıyla araştırıp çözeceklerinin sözünü verdi.