Amerikan senatosunun yeni tasarısı elden geçirildi. Bu tasarı Amerikan başkanı Barack Obama'ya acil durumlarda interneti kapatma gücü verecek. CNet'in ortaya çıkardığı 55 sayfalık tasarı, internet güvenliğiyle ilgili acil durumlarda geçici olarak özel sektör ağlarının kontrolünü Amerikan Başkanı'na verecek.

Üstelik bu ilk değil! Amerikan Senatosu'ndan bir kaynağa göre Amerikan Başkanı Bush, 11 Eylül saldırılarında bütün uçaklar yerde tutulurken buna benzer bir karar verilmişti.

Internet Security Alliance başkanı Larry Clinton'a göre "Senatör Rockefeller'ün düşündüğü yetkiler belli değil. Bu netleşmeden değil tasarıyı desteklemek, özel sektör üzerinde kullanılacak olan yetkileri analiz bile edemeyiz." ISA, Verizon, Verisign, Nortel ve Carnegie Mellon Üniversitesi gibi internetin önemli bir parçası olan şirketleri içeriyor.

Bu tasarının temel sebepleri arasında altyapıya ve özellikle enerji şebekesine internet üzerinden düzenlenebilecek bir saldırı tehdidi yatıyor. İnternet üzerinde tam bir kontrol sağlanamasa da gittikçe arkan hacker tehlikesi karşısında ulusal güvenlik riskleri artıyor. / hürriyet