Yeni adı "Kader' olan Murat Y., en büyük hayalinin beyaz gelinlik giymek olduğunu söyledi.

Ailesini küçük yaşta kaybedip 15 yaşına kadar anneannesi ve dedesinin yanında büyüyen Senirkentli Murat Y., 7 yaşından itibaren kendisini kadın gibi hissetmeye başladı. 30 yaşına kadar erkek görünümlü olan ancak, kadın gibi davranan Murat Y., cinsiyet değiştirmeye karar verdi. Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'ne başvuran Murat Y., bir dizi hormon tedavisinin ardından başarılı bir operasyon geçirerek cinsiyet değiştirdi. Murat Y, şimdi sevdiği erkekle evlenip gelinlik giyme hayali kuruyor.

Kendisini 7 yaşından bu yana kadın gibi hissettiğini anlatan Murat Y., 30 yaşına geldiğinde hissettiği gibi yaşamak için cinsiyet değiştirme kararı aldığını söyledi. Kendisini erkek hissedebilmek için bir kadınla evlendiğini de anlatan Murat Y, şöyle dedi:

“Kendimi erkek hissetmek için çok uğraştım ama olmadı. Bir kadından farkım yoktu. Tek farkım cinsiyetimin erkek olmasıydı. Burdur"da mahkemeye başvurdum. Mahkeme beni yönlendirdi ve ilk olarak Akdeniz Üniversitesi"nde psikolojik tedavi gördüm. Ardından araştırma yaptım, Plastik Cerrahi"de SDÜ"nün başarılı olduğunu öğrendim ve buraya ameliyat için geldim. Hafta başında ameliyat oldum. Kendimi 30 yıldır hissettiğim bir kimliğin içinde görüyorum. Artık tamamen kadınım. Tek hayalim gelinlik giymek.”

PEMBE KİMLİK ALACAK

SDÜ'deki operasyonla resmen kadın olan Murat Y.'nin yeni adı ise "Kader' oldu. "Kader' adını bilerek tercih ettiğin söyleyen Murat Y., kendi kaderine yol çizme amacıyla böyle bir isim seçtiğini kaydetti. Mahkemeye başvurup önümüzdeki günlerde pembe kimlik alacak olan Murat Y., “Isparta"da kalmayacağım. Sevgilimle birlikte burada yaşamak bizim için büyük sıkıntı içerir. Bu nedenle büyük şehre gideceğim” dedi.

Hürriyet