Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli 29 yaşındaki asistan Günaydın Dağdeviren, önceki gün ameliyathane tuvaletinde damarına yüksek dozda ilaç enjekte ederek intihar etti. Genç adamın ölümüyle ilgili olarak üniversite yönetimi inceleme başlattı.

Üniversitede iki yıldır Kadın Doğum Bölümü'nde asistan olarak çalışan Dağdeviren'in cesedi, dün sabah Genel Cerrahi Anabilim Dalı'na ait ameliyathanenin tuvaletinde, nöbet değişimine gelen meslektaşlarınca bulundu. Yapılan ilk incelemede, Dağdeviren'in sol kolunda tampon ve bir enjektör olduğu belirlendi.

Önceki gece ölmüş

Cumhuriyet Savcısı, doktorun ölmüne ilişkin mesai arkadaşlarının ifadelerine başvurdu. Dağdeviren'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Dağdeviren'in ölüm nedeni zehirlenme olarak kayıtlara geçerken, damara enjekte edilen maddenin fentenyl-jass isimli bir ilaç olduğu tespit edildi. Dağdeviren, önceki akşam 23.00 sıralarında öldüğü belirlendi.

Psikolojik sorunları varmış

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Uğur Erdener, Dağdeviren'in ölümüne ilişkin üniversitelerinde inceleme başlatıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Çok genç bir asistanımızdı. Evli değil. Olayın gerçekleşmesinin ardından edindiğimiz ilk bilgiler, psikolojik sorunları olduğu yönünde. Bizler de çok üzüldük. Olaya artık savcılık bakıyor. İncelemelerin ardından ölümün intihar olup olmadığı ve nedenleri kesinleşecek. "

HÜRRİYET