Bursa'da doğuştan kulakları kafatasına yapışık olan 4 yaşındaki çocuğun özel hastanede ameliyat sırasında hayatını kaybettiği iddia edildi.

İddiaya göre, Bursa'da kokoreç dükkanında çalışarak ailesinin geçimini sağlayan İrfan Kaya, kulakları doğuştan kafatasına yapışık olan oğlu Pusat Kaya'yı (4) 2 yaşındayken Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesinden Prof. Dr. R.K'ye götürdü.

Ameliyatın 2 yaşında yapılmasının uygun olmadığı, 4 yaşında yapılmasının daha doğru olacağı söylenen baba İrfan Kaya, 2 yıl sonra yeniden aynı doktora başvurdu.

Doktorun talebi üzerine özel hastaneye yatırılan çocuk, ameliyata alındı.


Bu sırada fazla narkoz yüzünden solunum yollarında sorun olduğu söylenen Pusat Kaya kurtarılamadı.

Baba İrfan Kaya, oğlu Pusat'ın son olarak getirildiği Dörtçelik Çocuk Hastanesinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyat için ikinci kez başvurdukları doktorun ''yönetmeliğin değiştiğini, bu nedenle ameliyatı özel hastanede yapacağını'' söylediğini belirtti.

Kaya, ''Doktor bize 'Yönetmelik değişti. Başbakan yönetmeliği değiştirdi. Bu ameliyatı dışarıda yapacağım' dedi. Çocuğun ameliyatı için 4 bin 250 lira fiyat verdi. İkinci gitmemde ise 'Bu ameliyatı fakültede yaparsam para buraya kalır. Ben bir şey alamam. 6 milyar paranı alırım' dedi. 'Nasıl hocam 6 milyar mı?' dedim. 'Alırım' dedi'' diye konuştu.

Doktorun ameliyatı özel bir hastanede yapacağını, paranın 2 milyarını da oraya vereceğini söylediğini öne süren Kaya, şöyle devam etti:

''Saat 03.00'te aradım onu, randevu verdi. 'Saat 04.00'te gel hastanede buluşalım' dedi. Çocuğun tahlillerini yapmadı, sadece kan tahlili yaptılar. Zaten bu, belgelerde de var. Sonra ameliyata aldı. Bana ameliyatın 1,5-2 saat süreceğini söyledi, ameliyat 3 saat 45 dakika sürdü. Beni çağırdı, çocuğun solunum yollarında sorun olduğunu, narkozun fazla gelmiş olabileceğini söyledi. 'Çocuğu kaybedebiliriz' dedi. Sakin olmamı istedi. 'Fakülteye götüreceğiz' dedi. Dışarıda özel hastanenin ambulansı vardı ama bir Allah'ın kulu ambulansı vermedi. Orada ameliyatı yaptığımız anlaşılıp da isimlerinin kötü anılacağından çekindiler. 112 Acil Servis'i aradılar. 112 Acil Servis alıp götürdü. Dörtçelik Hastanesine getirdiğimizde de doktorun bana dediğine göre, çocuk o hastanede vefat etmişti.''

Baba Kaya, haklarını mahkemede arayacaklarını bildirdi.