Irak'ta bel fıtığı rahatsızlığı bulunan Raşit Latif Hamdi, tedavi olmak için Türkiye'ye gelmeye karar verdi. Ülkeye girmesine aracı olan ve tercümanlık yapan kişi tarafından Konya'da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi"ne getirilen Raşit Latif Hamdi'nin, bel fıtığı ameliyatı olmasına karar verildi. Hastanenin Beyin Cerrahi Bölümü"ne yatırılan Raşit Latif Hamdi, ameliyata alınırken, hastanenin döner sermayesinden özel ameliyat fişi kestirmesi istendi. Yaklaşık 1000 TL tutan özel ameliyat fişini alması söyleyen Hamdi, kendisi ile birlikte gelen tercümana doktorlara verilmek üzere 6 bin dolar para verdiğini söyledi.

Bunun üzerine ameliyatı durduran doktorlar, polise bilgi verdi. Hastaneye gelen Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hastanın Irak'tan gelmesine yardımcı olan ve tercümanlık yapan ve 6 bin doları aldığı iddia edilen 1 şüpheliyi gözaltına aldı. Polis, operasyonun sürdüğü gerekçesiyle şüphelinin kimliğini açıklamadı.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Fatih Erdi, “Ameliyathaneye aldığımız hasta Türkçe bilmiyor. Hastanemizde görev yapan Iraklı asistan doktorun tercümanlığı sayesinde hastadan ameliyatı için para gerektiği ve bu paranın doktora verileceği söylenerek yasa dışı bir şekilde yüklü miktarda para alındığını öğrendik. Hastanın ameliyatını erteledik. Olay, polise intikal etti. Bu şekilde yabancı ve özellikle Iraklı hastaların ülkemize ameliyata getirildiği ve hastaların paralarının alınıp mağdur hale getirildiğini bilgisine ulaştık. Bu adli bir olay oldu. Gereken başvurular yapıldı. Hastanemizde herhangi bir doktara bu şekilde bir ödeme yapılmadı. Bu şebekenin tamamen hastaları dolandırarak amaçları doğrultusunda para almasıyla ilgili. Bunu adli makamlara bildirdik. Yabancıların özellikle hastanemizde böyle bir uygulama olmadığını hastanede her ameliyatın yapıldığını ve hastadan para talep edilmeden yapıldığını bilmesini istiyoruz.”

Aynı hastanenin Beyin Cerrahi Bölümü'nde yatan ve beyin ameliyatı yapılan 38 yaşındaki Aqeela Shalash Abdulrazzag'dan da aynı yöntemle yaklaşık 3 bin dolar para alındığı bildirildi.

Hürriyet