Bu nedenle biri aynı diğeri ise İzmir'deki bir özel hastanede olmak üzere 2 ameliyat daha geçirmek zorunda kalan Coşkun, sağlığına kavuşması ardından avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tarık Mit ve Coşkun'un ilk ameliyatını yapan Op.Dr. M.N.O., açıklama yapmaktan kaçındı.

Meşrutiyet Mahallesi'nde oturan Şennur Coşkun, karnında şişlik şikayetiyle geçen 10 Ekim'de, eşi, 31 yaşındaki Mutlu Coşkun tarafından Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 5 yaşındaki Ceren ve 10 yaşındaki Yusuf adlı çocuları bulunan Coşkun'u muayene eden Genel Cerrah Op.Dr. M.N.O., göbek fıtığı ve safra kesesinde 2 milimetre çapında iki taş olduğu teşhisi koydu. Ertesi gün hastaneye yatırılan genç kadın, gerekli tahlil ve tetkiklerin ardından 13 Ekim'de ameliyata alındı. 2.5 saat süren ameliyat ardından Coşkun'un safra kesesindeki taşlar alındı. İki gün doktor gözetiminde tutulan Coşkun, taburcu edildi. Taburcu olurken ağrıları olduğunu söyleyen Coşkun'a, iddiaya göre hemşire tarafından Ağrı kesici ilaç yazıldı.
 
HATALI AMELİYAT RAPORU VERİLDİ
 
Ağrıları bir hafta sonra daha da artan Coşkun, kız kardeşi Zekiye Yurdagül tarafından tekrar aynı hastaneye kaldırıldı. Bu kez Genel Cerrah Op.Dr. Mehmet Gümüş, Coşkun'u muayene etti. Genç kadınının ameliyatının hatalı yapıldığını belirtilip, yatırılmasına karar verildi. İlk gün ilaç tedavisi uygulanan Coşkun, durumunun kötüye gitmesi üzerine geçen 27 Ekim'de, 4.5 saat süren ikinci bir ameliyata alındı. Coşkun'un ilk ameliyatta dipten kesilen safra kesesinin ince bağırsağa olan bağlantı kanalının yerine bir tüp bağlandı. Opr. Dr. Gümüş, ameliyat sonrası hazırladığı raporunda hastanın ilk ameliyat sırasında safra yollarının zarar gördüğünü ve bu nedenle safra kaçağı oluştuğu için hastanın diğer bazı organlarının da zarar gördüğünü belirtti.
 
ÜÇÜNCÜ AMELİYATLA AĞRILARI SONA ERDİ
 
Op.Dr. Gümüş'ün, ameliyat sonrası eşinin durumunun tam olarak düzelmediğini, takılan tüpün, gerekirse konunun uzmanı bir Profesör doktor tarafından alınması gerektiğini söylediğini anlatan Mutlu Coşkun, Gittiğimiz hiçbir hastane, hayati riski bulunması nedeniyle bizi kabul etmedi. Son olarak gittiğimiz İzmir'deki bir özel hastanede eşim üçüncü kez ameliyat oldu. Hayatta kalmasını sağlayan ikinci ameliyatta safra kesesine takılan tüp burada çıkartıldı. Safra kesesi, ince bağırsağa bağlandı. Çok şükür eşimin ağrıları sona erdi dedi. Ölümden dönen Şennur Coşkun, ilk ameliyatı yapan Op. Dr. M.N.O. ve Aydın Devlet Hastanesi'ndeki sorumlular hakkında, avukatı aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tarık MİT ve Coşkun'un ilk ameliyatını yapan Op.Dr. M.N.O., konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.
2311aydindoktorhatasi1.jpg
 
2311aydindoktorhatasi2.jpg2311aydindoktorhatasi5.jpg
Fotoğraflar: Cem ULUCAN