Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kılıç, lise yıllarına kadar hayatının yokluk içinde geçtiğini belirterek, "İlk kez 14 yaşında inşaatlarda işçilik yapmaya başladım" dedi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, çocukluğunda yaşadıkları geçim sıkıntısı nedeniyle bir dönem çay ocaklarında ocakçılık, garsonluk yaptığını, inşaat işçiliğinden kazandığı parayla üniversite bitirdiğini bildirdi.
1964 yılında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde dünyaya dünyaya gelen Kılıç, lise yıllarına kadar hayatının yokluk içinde geçtiğini anlattı. Kılıç, "Yedi kardeştik ve ekonomik durumumuz iyi değildi. Bir eşofman ve ayakkabı alırdık. Hepsi bir numara büyük olurdu ki ağabeyimle birlikte giyerdik. Pardösümüzün olmadığı zamanlar oldu" dedi. Bursa'da öğretmen babasının kısmi felç geçirdiğini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:
"Evin bütün sorumluğu üzerimize kaldı. Kışın odun kömür almak gerekirdi, bize kimse vermezdi. İlk kez 14 yaşında inşaatlarda işçilik yapmaya başladım."
Ekonomik zorluklardan dolayı okulu bırakma noktasına geldiğini vurgulayan Kılıç, çay ocaklarında ocakçılık, garsonluk yaptığını, inşaatlarda çalıştığını anlattı. Okulu bırakıp liseyi dışardan bitirmeyi planladığı günlerde gayret edip, Bursa Erkek Lisesi'nden mezun olduğunu söyleyen Kılıç, şöyle dedi:
"Tek hedefim Hacettepe'de fizik mühendisliği okumaktı ve 1981 senesinde kazandım. İnşaatlarda kazandığım parayla okulumu bitirdim."
Üniversitedeki göreve 1988'de öğretim görevlisi olarak başladığını kaydeden Kılıç, o dönem Rektör Vekili olan Prof. Dr. Nihat Bilgen'in "Alışın buralara, ilerde rektör olursunuz" dediğini belirterek, "Ancak aklımın ucundan rektör olmak hiç geçmemişti" diye konuştu. Prof. Kılıç, 2006'da rektörlüğe atanmıştı.
Milliyet