Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde, "yaralama" suçundan yargılanan 2 inşaat isçisine verilen 5 ay hapis cezası, Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında, 1 yıl boyunca kitap okuma cezasına çevrildi. Kitapların okunup okunmadığını tespit için de iki inşaat isçisi merkeze çağrılarak okudukları kitaptan yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak.
Kocaali İlçesi Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, "yaralama" suçundan hakkında dava açılan 35 yaşındaki Hasan Yıldız'ın, hapis cezası vermek yerine Denetimli Serbestlik Merkezi tarafından tespit edilecek eğitsel faaliyette bulunmasına karar verdi. Bu karar üzerine dosyası Sakarya Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'ne gelen Hasan Yıldız'a, burada "dünya klasiklerini okuma cezası"nı uygun gördü. İnşaat isçisi Hasan Yıldız'a, Sakarya İl Halk Kütüphanesi'nden bir yıl boyunca okuması için 4 ciltlik "Savaş ve Barış" ve Balzac'ın "Köy Hekimi" kitaplarını verdi.
Yine Kocaali Sulh Ceza Mahkemesi'nde "yaralama" suçundan yargılanan 40 yaşındaki Ferhat Çalışkan için de önce 5 ay hapis cezası verdi. Bu cezayı daha sonra Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi tarafından belirlenecek egitsel faaliyet cezasına çevirdi. Ferhat Çalışkan'a da burada dünya klasiklerinden olan John Steinbeck'in "Tatlı Perşembe", Balzac'ın "Altın Gözlü Kız", yine Balzac'ın "Köy Hekimi" ve Prosper Merimee'nin "Carmen" kitaplarını okuması yönünde karar aldı.
Kitaplar Sakarya İl Halk Kütüphanesi'nden alınarak 2 kişiye teslim edildi. Şimdi bir yıl boyunca 2 inşaat isçisi bu kitapları okuyacak. Kitapların okunup okunmadığını tespit için de 83 gün sonra iki inşaat isçisi merkeze çağrılarak okudukları kitaptan yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak.