Günlerden bu yana bölgede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Birçok köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapanırken hastalarda zor durumda kalıyor. Muradiye İlçesi’ne 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolları kardan kapalı Kuşçu Köyü’nde doğum hastası 39 yaşındaki Perizade Korkmaz ile 35 yaşındaki Gülcan Erdoğanlı, bugün saat 08.00’da sancıları tutunca 112 Acil Servisi’ni aradı. Karla mücadele ekipleri ile yola çıkan sağlık görevlileri köye ulaşarak 2 doğum hastasını alarak yola çıktı.

ZORLU DOĞUM YOLCULUĞU

Hastaları alan ekipler kar savurma aracının çukura kayması sonucu yolda kaldı. Bunun üzerine İlçe Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmetler Şantiyesinden ikinci araç istendi. Bu sırada sancıları artan 39 yaşındaki Perizade Korkmaz ambulansın içinde 11’inci doğumunu yaptı. Bir kız çocuğu dünyaya getiren Korkmaz, bebeğine doğumunu gerçekleştiren ebenin ’Meral’ adını verdi.

Sağlık görevlileri ve karla mücadele ekipleriyle birlikte toplam 12 kişi yolda mahsur kalınca, açlıktan fenalık geçirdi. Ekipler de bu durumu Akbulak Jandarma Karakoluna bildirdi. Jandarma ekipleri açlıktan fenalık geçiren ekipleri yiyecek getirdi.

ARAÇ ÇUKURDAN KURTARILDI

Mahsur kalan ekibi kurtarmak için gönderilen iş makinesi ise saat 22.00’de bölgeye ulaştı. Burada yapılan çalışmalar sonunda kar savurma aracı düştüğü çukurdan kurtarılarak yola devam etti.

Gece saat 01.00 sıralarında hastaneye ulaşabilen hastalar Muradiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ambulansa 11’inci çocuğunu doğuran Perizade Korkmaz’ın eşi Abdulbari Korkmaz herkese teşekkür ederek, "Herkes elinden geleni yaptı. Bu ağır şartlarda bizimle ilgilendiler, tüm imkanlar seferber edildi. 11’inci çocuğumuzda ambulansta doğdu. Bebeğimize doğumu gerçekleştiren Meral ebenin ismini vereceğiz. Tüm ekibe teşekkür ediyorum Allah kendilerinden razı olsun" dedi.