Savcılık talimatıyla tedavi gördüğü hastaneden Silivri Cezaevi"ne götürülmek için önceki gece saat 21.00"de yola çıkan, kanaması başlayıp tansiyonu çıkan Ersöz"ün yolculuğu, sabaha karşı saat 03.15"te GATA"ya yatırılmasıyla bitti.

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, önceki gün İstanbul-Silivri-İstanbul hattında 3 hastane arasında tam 6 saat 15 dakika boyunca dolaştırıldıktan sonra GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi"ne nakledildi. Yolculuk, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı"nın, avukatının GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi"ne sevkini talep ettiği Levent Ersöz"ün güvenlik gerekçesiyle Silivri Cezaevi"ne gönderilmesine karar vermesiyle başladı.

Yolda kanaması başladı

Savcılığın talimatı üzerine, Ersöz, önceki gece saat 21.00"de, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nden ambulansla alındı. İddialara göre, yolda tansiyonu yükselen ve kanaması başlayan Ersöz, cezaevine varır varmaz revire alındı. ancak revirdeki doktorlar, Ersöz"ün bakım ve tedavisini cezaevi şartlarında gerçekleştiremeyeceklerini belirterek, Silivri Devlet Hastanesi"ne sevkini uygun gördü. Bunun üzerine yeniden ambulansa alınan Ersöz, Silivri Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı.

Silivri: Burada bakamayız

Ancak buradaki doktorlar da tedavi için uygun şartlar bulunmadığını belirtip, Ersöz"ü bu kez Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne sevk etti. Ersöz, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne saat 01.30 sıralarında geldi. Ersöz"ü taşıyan ambulans acil servis önüne yanaştığında, güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. Yaklaşık 15 dakika sonra önce bir doktor, ardından da diğer doktorlar gelerek Ersöz"ü ambulansta muayene etti.

Son derece bitkindi

Doktorların inip-binişi sırasında görüntülenen Ersöz"ün oldukça yorgun ve bitkin hali dikkat çekti. Doktorların muayenesi ve diğer işlemler sırasında acil servis önünde yaklaşık 1.5 saat bekleyen ambulans, sabaha karşı saat 02.50"de Ersöz"le birlikte hareket ederek bu hastaneden de ayrıldı. Jandarma ekibi eşliğinde oldukça yavaş ilerleyen ambulans, saat 03.15"de GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi"ne girdi. İstanbul-Silivri-İstanbul arasında yaklaşık 6 saat süren yolculuk sonunda, Ersöz, GATA"ya yatırıldı.

"Tam teşekküllü bir hastanede tedavisi uygundur"

LEVENT Ersöz hakkında Kartal Koşuyolu İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nce verilen sağlık kurulu raporunda, yapılan tetkikler sonucu, hastaya koroner arter hastalığı, hipertansiyon ve prostat tanıları konulduğu yer aldı. Raporda, Ersöz"ün tam teşekküllü bir hastanede takibi ve tedavisi ile cerrahisinin yapılmasının uygun olduğu bildirildi.

"Yolda ölebilirdi"

LEVENT Ersöz"ün avukatı Ali Rıza Dizdar, İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi"ne verdiği dilekçe ile, Haydarpaşa GATA"da tedavi altına alınan müvekkili hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını istedi. Dizdar, şunları söyledi: "Hiper tansiyon, koroner arter (kalp rahatsızlığı) ve prostat kanseri bulunan müvekkilim, tedavisi kesilerek ambulansla cezaevine gönderildi.

Savcı: Orada güvende olur

Böbrekleri kanar vaziyette sevk edilirken yolda ölebilirdi. Hastane raporuna rağmen, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) hastanesine sevk etmiyor, Silivri Cezaevi"ne gönderiyor. Bir anlamda "Ben karışmam, orası karar versin" diyor. Bakırköy Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile görüştüm. Bana "Orada daha güvenlikte olur" dedi. Müvekkilim, görevi icabı birçok örgütün ölüm listesinde. Sağlık ve güvenlik hakkı çerçevesinde GATA"ya sevki gerekiyordu. Müvekkilimin yolda tansiyonu yükseldi, kanaması oldu."

HÜRRİYET