Gebze’ye bağlı Balçık Köyü’nde bir evde akşak saatlerinde çıkan yangında, bazı vatandaşlar dumandan etkilendi. Olay yerine giden 112 Acil Servis ambulansının aynı zamanda sürücüsü olan Acil Tıp Teknisyeni Erhan Özçelik, Paramatik Doktor Engin Koç ve Acil Tıp Teknisyeni Salise Bölükbaşı dumandan etkilenenleri hastaneye götürmek için ambulansa aldı. Bu sırada dumandan etkilenenlerle birlikte bazı yakınları da ambulansa binmek istedi. Kurallar gereği ambulansa hasta yakınlarının alınmadığını söylemeleri üzerine bir grup önce tartıştıkları görevlilere daha sonra saldırdı.

Yumruk darbeleriyle devrilen teknisyen Erhan Özçelik ve doktor Engin Koç, düştükleri yerde de feci şekilde dövüldü. Ekipte bulunan acil tıp teknisyeni Salise Bölükbaşı'da aynı saldırganlar tarafından darp edildi. Şikayet üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürülen Erol Yıldız ile Tacettin Yıldız’ı gözaltına aldı. Olaya karışıp kaçan Adem İdilgel isimli şahıs ise aranıyor.

Yangında dumandan zehirlenenler başka bir ambulans ve sağlık ekibiyle Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırıya uğrayan ekip de Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.