Londra'dan başlayarak Filistin'de son bulan 26 günlük Gazze'ye yardım hareketinde “Sınırdan ilk yardım sokan ekip” olarak tarihe geçen İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, 2. yardım hareketi için hazırlıkları şimdiden başladıklarını söyledi.
Mart sonu veya Nisan ayının ortalarına doğru Filistin'e yapacakları yeni bir yolculuğun hazırlıkları için kolları sıvadıklarını belirten Yıldırım, “Yardımları denizden ulaştırmada büyük zorluk çektik. Gemilerini İsrail'in bombalamasından korkan şirketler Gazze'ye gitmek istemiyor. Bu kez 2 gemi satın alacağız, olmazsa uçak alıp ambargoyu deleceğiz” dedi.

DESTEK İÇİN BİZİ ARIYORLAR

Yıldırım, Gazze'deki dramın “insanlığın ortak meselesi” haline geldiğini ifade ederek, gerçekleştirecekleri 2. Gazze çıkarmasının Avrupa'dan Latin Amerika'ya uzanan geniş bir yelpazeyi kapsayacağını bildirdi. Filistin'in sadece Gazze'den ibaret olmadığını, Batı Şeria'nın da ambargo kapsamında olduğuna dikkat çeken İHH Başkanı Yıldırım, Gazze'ye dünyanın değişik ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarının destek için kendilerini aradığını kaydetti.

GAZZE'YE İNŞAAT MALZEMESİ

Filistin'in yarı açık bir cezaevi konumunda olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Burada yaşayan insanların kimseyle bir sorunu yok. Tek amaçları insanca yaşamak. Halen 5 bin aile çadırlarda yaşıyor. Satın almayı planladığımız gemilerle bölgeye inşaat malzemeleri götüreceğiz. Gemilerle olmazsa uçak satın alıp ambargonun geçersiz olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

Medyaya teşekkür mektubu

Gazze Yardım Konvoyu'nun 26 gün süren yolculuğunda en anlamlı destekçilerinden birinin de, yayın politikası ve kimliği ne olursa olsun bu insanlık dramı karşısında tek yumruk haline gelerek tüm medya organlarını kendilerine hayran bırakan medya olduğunu dile getiren Bülent Yıldırım, “Önümüzdeki günlerde tüm medyaya bir teşekkür mektubu yazacağım” dedi. Yıldırım süreç içinde en çok 'sucuk pastırma' jesti yapan Kayserili yardımseverler ile kollarındaki bilezikleri parmaklarındaki alyansları çıkarıp veren Ürdünlü kadınları unutamadığını dile getirdi./yeni şafak