Belçikalı çikolata devi Godiva, Danimarkalı sakız lideri Gumlink'ten sonra Kanadalı ambalaj devi Alcan Packaging'in İstanbul merkezli firması Rotopaş'ı bünyesine kattı. Yıldız Ambalaj Grubu'na katılan Rotopaş'ın endüstriyel ve ev içi kullanıma yönelik PVC streç film ve PVC shrink film ürettiği belirtildi. Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, anlaşmaya ilişkin maddi detaylara yer verilmezken Rotopaş'ın, Holding'in ambalaj grubuna dahil edileceği belirtildi. Açıklamada, Rotopaş'ın yıllık 3.600 ton üretim gerçekleştirdiği ve üretiminin yaklaşık yüzde 30'luk kısmının Türkiye'ye komşu ülkelere ihraç edildiği belirtildi. Yıldız Ambalaj ve Bilişim Grupları Başkanı Cahit Paksoy, "Polinas, Farmamak, Duran Doğan, BEP Hologram gibi alanlarında öncü ve lider şirketlerden oluşan Yıldız Ambalaj Grubu'na çok değerli bir şirket ekledik." dedi.

Paksoy, krize rağmen büyüdüklerini, grubun ana faaliyet konusu gıdaya tedarik sağlamak amacıyla ilk yatırımların yapıldığı ambalaj sektöründe artık Türkiye ve dünyanın çok önemli markalarına hizmet veren, ambalajlama konusunda müşterilerine yüksek kaliteli ve katma değerli hizmet sunan bir yapıya kavuştuklarını söyledi.

Rotopaş, gıda tipi streç filmler, shrink filmler ve alüminyum folyo alanında faaliyet gösteriyor. Şirket, Sera markası ile ev kullanıcısına, yarı endüstriyel ürünleri ile lokanta, otel ve pastane kullanıcılarına, endüstriyel ürünleri ile de süpermarket kullanıcıları, piliç, taze sebze-meyve üreticilerine üretim gerçekleştiriyor.