Töremde ayrıca Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından amatör spor kulüplerine destek veren daire müdürleri plaketle ödüllendirildi.
Aydın Atatürk Spor Salonu"nda düzenlenen dağıtım törenine, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, daire müdürleri sporcular ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Aydın"da 140 amatör spor kulübü bulunduğunu belirterek, “İlimizdeki amatör kulüplerimize bağlı 9 bin tane lisanslı sporcumuz var. İlimiz Milli Eğitim İl Müdürlüğüyle yaptığımız işbirliği ile spor çok hızlı bir şekilde gelişerek en çok sporcu sayısı artan illerden biri oldu. Spor tesislerimizin ve kulüplerimizin alt yapısını hazırlanmasında desteği olan tük kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür derim. Aydın İl Özel İdaremizin ilimizde 83 Amatör Kulübümüze dağıtılmak üzere 1000 çift ayakkabı alarak yapmış oldukları katkılardan dolay teşekkür ediyorum” dedi.
Törende konuşmaların ardından koliler halinde hazırlanan ayakkabılar kulüp temsilcilerine teslim edildi.
Törende ayrıca amatör spor kulüplerine destek veren Vali Hüseyin Avni Coş ve daire müdürlerine plaket verilirken, U 17 Gruplarında şampiyon olan Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu U 17 futbol takımının şampiyonluk kupasını Vali Coş verdi.