Sakatlanan futbolcuyu saha görevlisi tedavi etti. Futbolcu, maç sonunda belediye başkanı tarafından hastaneye getirildi.
Futbol sahalarında ender rastlanan olaylardan birisi de Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde gerçekleşti. Beyçayır Sahası'nda oynanan Karadeniz Ereğli Belediyespor - Saltukova Belediyespor amatör lig karşılaşmasının 70. dakikasında bir pozisyon anında arkadaşıyla çarpışan Saltukova Belediyesporlu futbolcu Erkan Akçaoğlu'nun burnu kırıldı. Ancak ambulans şoförü bulunamayınca sahada kriz yaşandı. Fazla bekletilmeden soyunma odasına getirilen futbolcuya saha görevlisi müdahale yaptı. Ancak burnunda kırık olan Erkan Akçaoğlu bir türlü hastaneye götürülmedi. Yaklaşık 30 dakika soyunma odasında bekletilen futbolcu ambulans şoförünün bulunamaması nedeniyle acılar içinde beklemek zorunda kaldı. Burnu kırık halde ambulansın şoförünün gelmesini bekleyen futbolcunun imdadına Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü yetişti. Başkan Düzlü, özel aracıyla futbolcuyu Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne getirdi.

BELEDİYE BAŞKANI DÜZLÜ: "BU BİR SKANDALDIR"

Maçta yaşanan şoför krizini skandal olarak niteleyen Belediye Başkanı Adil Düzlü, durumun gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Futbolcuyu kendi özel aracıyla hastaneye getirdiğini ifade eden Başkan Düzlü, sağlık yönünden konuyu ciddiyetsizlik olarak belirtti. Futbolcuların sahalarda mağdur kalmasını istemeyen Düzlü şunları kaydetti:

"Maç esnasında sağlık görevlisi futbolcumuzun kırık olduğunu ve burnunun yerine oturttuğunu söylemiş. Bir sporcuda müsabaka esnasında kırık veya yırtık olduğu zaman benim bildiğim acilen hastaneye gönderilmesi gerekir. Maalesef futbolcumuzu hastaneye göndermemişler. Ambulans şoförüne ulaşamadılar. Tesis yetkilileri ve Ereğli Belediyespor yöneticilerine teşekkür ediyorum bizlerle ilgilendiler ama sağlık yönünden bu ciddiyetsizliğin düzelmesi gerekir. Orada çok daha başka acil konularda olabilir. Ambulans şoförüne ulaşılamaması bana göre çok vahim bir durumdur. Ambulansın şoförünün bulunamaması bana göre ciddi bir olay. Sporcunun müsabaka esnasında yırtık veya kırığı olduğu halde hastaneye sevk edilmemesi ikisi de bana göre ciddi konulardır. Saha içindeki yetkili arkadaşlar Belediyespor yöneticileri ambulans şoförüne ulaşmaya çalıştılar ama ulaşamadılar. Biz bunların gözden geçirilmesini istiyoruz. Futbolcu kardeşlerimiz sahalarda mağdur kalmasın sıkıntı yaşamasınlar lütfen bu konuları çözüme kavuştursunlar.

Sporcular bizim evlatlarımız onların bir ağabeyi olarak da bu yükümlülüğü her zaman üzerimde görüyorum. Bütün maçlara ve etkinliklere kendim katılıyorum. Ambulans şoförünü daha fazla beklemeden kendi aracımla futbolcumu Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne getirdim. Gerekli tedavisi yapıldı."

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'nde tedavisi yapılan futbolcunun burnuna tampon yapıldığı öğrenildi. Futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği bildirildi./yeni şafak