Terörden temizlenen Amanos Dağları eteklerinde köylüler 'Kayısı Festivali' düzenledi.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu teröristlerden temizlenen Amanos Dağları ve eteklerindeki köylerde hayat normale döndü. Hatay'ın Arsuz ilçesi Kurtbağı köyünde düzenlenen ‘Kayısı Festivali' şölen havasında geçti. Kayısı Festivali'ne köylüler yoğun bir katılım gösterdi. Etkinlikte konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, kayısı denince akla ilk olarak Kurtbağı köyünün geldiğini belirterek, "Kurtbağı kayısısı tamamen organik doğal minerallerden oluşup, şeker oranıyla da insanlarımızın tatlı ihtiyaçlarını gideren bir üründür. Kurtbağı köylümüz sadece Türkiyemize değil, ihracat da yaparak ülke ekonomimize katkı veriyor" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili adayı Abdulkerim Güven ise Türkiye'nin birçok yerinde kayısı yetiştiğini ancak Kurtbağı köyü kayısısının yerini hiçbir şeyin tutmadığını ifade ederek, bu kayısıyı bir marka haline getireceklerini söyledi.

YARIŞMALAR COŞKU İÇİNDE GEÇTİ

Sazların çaldığı ve türkülerin söylendiği ‘Kurtbağı Kayısı Festivali'nde kadınlar iğneden ip geçirme yarışması yaptı. Kayısı yeme yarışması ve bilek güreşlerinde de coşku dolu anlar yaşandı. En güzel kayısı yetiştiriciliği yarışmasında birinciliği Hatice Şirin kazanırken, kayısı yeme yarışmasını ise Berat Kızıl Kaya kazandı. Kazananlara çeşitli ödüller takdim edildi.

yerini alır" dedi.