Ülkemiz üzerine oynanan oyunlardan milletçe çok yorulduk. Hele Mehmedimize askerimize ve polislerimize yapılan bu hain saldırılar yok mu, bunları yapanlar sizin yatacak yeriniz yok. Son dönemde yaşadığımız tüm terör olaylarını köşemden kınıyor, terör saldırılarında şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.

Bu elim terör saldırıları karşısında bize düşen görev, milletçe toplumda kutuplaşmayı tetikleyecek konuşmalardan ve hareketlerden uzak durmaktır. Aman provokasyonlara dikkat edelim. Unutmayalım bu Vatan kolay kazanılmadı.

Gün Türkü ile Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile Doğulusu, Batılısı, Kuzeylisi ve Güneylisi ile birlikte olma günüdür…

Son dönemde İş sağlığı ve güvenliği konusunun, günümüz çalışma hayatı ve çalışma hukukunun önemli bir boyutunu oluşturmakta olduğuna tanık oluyoruz. Güvenlik kültürünün oluşmasında çarkın dişlilerine ‘Devlet, işveren, çalışan’ hiç şüphesiz büyük iş düşmektedir.

Bu yazımda, restoran, cafe, lokanta ve pastaneler  gibi ‘Az Tehlikeli ’ işler kolunda yer almasına rağmen içlerinde gizli, büyük bir tehlike barındıran işletmelere değinmek istedim.

Siparişlerimizdeki Büyük  Tehlike !

Paket servis hizmeti…

Her gün evimize, işyerimize binlerce yemek sipariş ediyoruz. Bu siparişler çoğunlukla motosiklet ile ulaştırılıyor.

Paket servis personelinin birçoğu maalesef kask kullanmıyor, belki ehliyeti bile yok. Eğitimleri yok. Yok. Yok. Yok…

Birde üstüne üstlük firmaların bedava aksiyonları yok mu 30 dakikada teslim garantisi ‘ gibi…

Duyduğum kadarı ile bazı firmalar, teslim süresi içerisinde dağıtılamamış olan ve müşteriye bedelsiz olarak hediye edilmiş olan paketleri, dağıtım personelinin maaşından kesiyormuş…

Paketi vaktinde teslim etmeyi hedefleyen personel, psikolojik baskı ile trafik kurallarına aykırı bir biçimde, dikkatsizce, trafikte sağdan, soldan araçların ortasından geçmek kaydı ile sürüş güvenliğini tehlikeye düşürmektedir. Zihninde tek amaca şartlanmıştır. Hava koşulu ne olursa olsun, trafik ne kadar sıkışık olursa olsun 30 dakikada hedefe ulaş, yoksa…

Bu tarz uygulamalar işveren firmalar tarafından tekrar sorgulanmalıdır. Çalışanların sağlığı, kesinlikle pazarlama aktiviteleri için tehlikeye atılmamalıdır.

Çalışana yönelik yapılan böyle bir ceza uygulaması, kabul edilemez bir yaptırımdır ve tamamen İş kanununa da aykırıdır.

Yine geçtiğimiz hafta içerisinde, Kâbe’yi genişletme çalışmaları inşaatında bulunan vinçlerden bir tanesi tavaf namazı kılan hacı adaylarının üzerine düşmüş olayda, 7’si Türk 107 kişi hayatını kaybetmiş, 238 kişi de yaralanmıştı. Kazaya, vince düşen yıldırımın neden olduğu üzerinde durulmuş olsa da bir iddiaya göre de vinç çok sık kullanılmadığından, 500 tonluk denge ağırlığının takılı olmadığı ve dengeyi sağlayan bomunda ters yönde olduğu, şiddetli fırtına nedeni ile de vincin devrildiği üzerinde durulmaktadır. Bu feci kazada yaşamını yitiren Hacılara Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerim.

Unutmayalım  “Önlemek, Ödemekten Ucuzdur”