Irak ve Afganistan"da yaptığı görevler sırasında adı birçok cinayet, tecavüz ve silah kaçakçılığı gibi skandala karışan güvenlik şirketi Blackwater hakkında şoke edici bir iddia ortaya atıldı. Blackwater üyeleri tarafından öldürülen Iraklı 60 sivilin yakınları tarafından Virginia"da açılan davada ifade veren şirketin iki eski çalışanı, Blackwater"ın sahibi Erik Prince"ın kendisini Müslümanları öldürmekle ve İslam inancını yeryüzünden silmekle görevlendirilmiş bir haçlı gibi gördüğünü söyledi. Güvenlikleri gerekçesiyle isimleri açıklanmayan iki eski çalışanın 3 Ağustos"ta mahkemeye verdikleri ifadede ortaya attıkları iddialar şöyle:

* Iraklılar"ın öldürülmesini teşvik ediyordu. Öldürenleri ödüllendiriyordu.

* Iraklılar"a işkence yapıldığını gösteren videolar, dokümanlar ve e-mailler soruşturma açılmasının ardından Blackwater yetkilileri tarafından hemen yok edildi.

Şirket çalışanını öldürdü

* Prince, Irak"a sadece kendisi gibi Hristiyanlığın tüm dinlerin üzerinde olduğunu düşünen insanların gitmesine izin verirdi. Iraklılar"ı öldürmek için buldukları her fırsatı değerlendirmelerini isterdi.

* Şirketle ilgili soruşturmalarda yetkililere bilgi veren bir ya da daha fazla şirket üyesini bizzat öldürdü.

* Blackwater çalışanları Tapınak Şövalyeleri"nin gizli haberleşme yöntemlerini kullanarak birbirlerini tanırlardı.

* Blackwater askerleri, zihinlerini etkileyen ilaçlar ve uyuşturucular kullanırdı.

* Prince, kendi özel uçağında Irak"a yasadışı silahlar sokardı. Patlayan mermileri kullanmasını ve bu şekilde “Iraklılar"a çok daha fazla zarar” vermesini isterdi.

PKK"ya da silah sattığı iddia edildi

BUSH yönetimi döneminde Irak"taki Amerikalı yetkililerin güvenliğini sağlamak için anlaşma yaptığı Blackwater"a yaklaşık 1.2 milyar dolar ödedi. Şirket çalışanları, Irak"ta Eylül 2007"de tehdit olmamasına rağmen 17 sivili öldürerek dünya medyasında geniş yer almıştı. Şirketin Necef ve Felluce"de de sivilleri katlettiği ortaya çıkmıştı. Şirket, ayrıca Irak"a yasadışı yollarla soktuğu silahları PKK"ya satmakla da suçlanıyor. Irak"ta yaşattığı dehşet ve işlediği suçlar dolayısıyla Irak hükümeti Blackwater"ın sınır dışı edilmesini sağladı. Şirket, kötü imajından dolayı isim değişikliğine de gitti ve Şubat 2009"da Xe Worldwide ismini aldı.

“Bush"un gölge ordusu”

BLACKWATER"LA önceki ABD yönetimi arasındaki yakın işbirliği, birçok uzman tarafından “dini inançlara” bağlanıyor. Amerikan “The Nation” dergisi yazarlarından Jeremy Scahill, “Bush"un Gölge Ordusu” başlığıyla yayınladığı yazıda şu ifadeleri kullandı: “Bush yönetiminin şirketi kayırmasının Blackwater"ın başarısında payı olmadığı söylenemez. Şirketin kurucusu Prince, Bush"la aynı radikal inançları paylaşıyor.” Scahill"e göre, Prince"ın Malta Şövalyeleri ile de bağlantısı var. Malta Şövalyeleri, Haçlı Savaşları sırasında ünlenen ve Malta"dan Libya ve Tunus sahillerine sürekli baskınlar düzenleyen Tapınak Şövalyeleri"nin bir kolu. Bush 2001 ylında Afganistan"ın işgali öncesi “Haçlı Savaşı” başlattıklarını söylemiş ve tepki çekmişti.
Vatan