Galatasaray’da, Teknik Direktör Fatih Terim altyapıya da elini attı. A takımda, altyapıdan sadece Sabri Sarıoğlu’nun direkt oynamasından rahatsız olan ve bu sayıyı kademeli olarak artırmak isteyen Terim, takım izinliyken Florya’nın yolunu tuttu ve felsefesini anlattı.
 
Milli arada oyuncularına 3 gün izin veren deneyimli teknik adam sabah saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giderek, altyapıyla ilgili çalışmalarda bulundu.
 
Bugün başlayacak A2 Ligi öncesi teknik ve idari sorumlularla bir araya gelen Fatih Terim, “Felsefemiz maç kazanmak değil, oyuncu kazanmaktır” dedi ve altyapıda yepyeni bir dönemin başladığına işaret etti.
 
Altyapı binasının yenilenme çalışmalarını takip eden Terim, futbol ekonomisinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, üst yapıya oyuncu yetiştirmenin zorunluluğunu dile getirdi.
 
Futbol Akademisi’nin başına sağ kolu olan Müfit Erkasap’ı getiren ve tam yetki veren Fatih Terim, idari olarak da daha önce beraber çalıştığı, ancak eski başkan Adnan Polat döneminde görevine son verilen Fatih İbradı’yı sorumlu yapmıştı.
 
Terim, akademideki hocaların seçiminde de hassas davrandı ve kulübe hizmet etmiş eski oyuncuların görev almasını sağladı.
 
Akademide görev alacak hocalar şöyle:
 
A2 (Orhan Atik), U-18 (Zafer Koç), U-17 (Nedim Yiğit ama Abdullar Ercan’ın yardımcısı olmak için bıraktı), U-16 (Saffet Akyüz), U-15 (Taner Alpak), U-14 (Birkan Bozburt), U-13 (Metin Çekiçler), U-11 (Ceyhun Müderrisoğlu), U-10 (Kerem Yavaş), Semih Yaban ve Fadıl Okutan (Kaleci antrenörleri)