Daha sonra halkla birlikte Kuşadası Belediye Hizmet Binası önüne gelen Altungün, burada düzenlenen küçük bir tören sonrası konuşma yaparak, daha önce söz verdiği gibi merdivenlerden halkla birlikte çıktı.
Belediye Meclis Üyeleri ve ekibiyle birlikte saat 10.00"da CHP Kuşadası İlçe Merkezi"ne gelen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP İlçe Başkanı Mehmet Bal, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlarla birlikte Atatürk Anıtı önüne yürüdü. Belediye Başkanı Altungün ve CHP İlçe Başkanı Bal"ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla sona erdi.
Ardından yine halkla birlikte belediye bandosu eşliğinde Kuşadası Belediye binası önüne gelen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, zeybek gösterisinin ardından bir konuşma yaptı. Seçim sürecinin artık sona erdiğini açıklayan Altungün, Kuşadası"nda kavga döneminin artık sona ermesi gerektiğini söyledi. Kuşadası"nda yaşayan her vatandaşa eşit mesafede olduklarını anlatan Altungün, “Herkesin fikrini söylemesini ve sorunları aktarmasını istiyoruz. Ortak akılla halkla birlikte yöneteceğiz. Çünkü ben ve ekibim halkın içinden geldik, biz halkız. Kuşadası halkının görüşleri bizim için çok önemli. Bütün önerilerinizi yazılı veya sözlü olarak mutlaka bize iletin. Kesinlikle önerileriniz dikkate alınacak ve tarafımdan bizzat takip edilecektir. Artık sorun üreten değil, sorunları çözen bir belediye yönetimi olacak” dedi.
Belediye Başkanı Altungün konuşmasının son bölümünde “Bundan önce görev yapan vefat etmiş ve hayattaki tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yaşayan belediye başkanlarımıza da uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.
Altungün, konuşmasının ardından halkla birlikte makam odasına birlikte çıktı.