Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası Belediye Başkan Adayı Esat Altungün, Kuşadası"ndaki şoför camiası bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Taksi ve minibüs duraklarını ziyaret ederek, şoförlerin sorunlarını dinleyen Altungün, özellikle şehir içi trafiğin rahatlaması için hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı.
29 Mart seçimleri adım adım yaklaşırken, Kuşadası"ndaki taksi ve minibüs duraklarını ziyaret eden CHP Belediye Başkan Adayı M. Esat Altungün, şoförlerin sorunlarını dinledi. Taksicilerle yaptığı görüşmelerde, Kuşadası"nın yönetimine hizmet üretmek için talip olduklarını belirten Altungün, ilçenin sorunlarını bir bir çözüp Kuşadası"nı tekrar bir turizm cenneti yapmayı hedeflediklerini söyledi. Kuşadası"nın uluslararası pazarlarda tanıtımının önemini vurgulayan Altungün, tanıtım için her yıl 1 milyon avro kaynak ayıracaklarının altını çizerek, tanıtım uzmanlarıyla çalışacaklarını söyledi. Etkili tanıtım sayesinde Kuşadası"na gelen turist sayınının en az ikiye katlayacaklarını belirten Altungün, “Amacımız ilçeye her yıl 3 bin turist gelmesini sağlamak” dedi.
Özellikle bozuk yollardan şikayet eden şoförler, yolların adeta köstebek yuvası haline geldiğini, bu yüzden araçlarının sanayi sitesinden çıkmadığını söylediler. Bozuk yolların en kısa sürede yapılacağını anlatan Altungün, “Öncelikle Kuşadası"nın alt yapı sorunlarını en kısa sürede çözeceğiz. Kuşadası"nı delik deşik yollardan kurtaracağız. İlçemizi Avrupa standartlarında yollarla tanıştıracağız. Ayrıca kent içi trafiği rahatlatacak önlemler konusunda ben ve ekibim uzun süredir çalışıyoruz. Ayrıca Kuşadası"nın kanayan yarası haline gelen otopark sorununu da çözeceğiz. Bu konulardaki tüm projelerimiz hazır. Kısa süre sonra bu projelerimizi kamuoyuna açıklayacağız” diye konuştu.
Taksi ve minibüs duraklarının ardından son olarak ekibiyle birlikte Otogar"a giden M. Esat Altungün, buradaki otobüs işletmelerini ziyaret etti. Otogar"da incelemelerde bulunan Altungün, yaptığı açıklamada; şehirler arası yolcu terminalini en kısa sürede Kuşadası"na yakışan bir hale getireceklerini belirterek, “Kuşadası bir turizm kenti. Yerli ve yabancı konuklarımızı ilk karşıladığımız yer otogar. İlk imaj her zaman önemlidir. Biz de bu imajı düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.