29 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde 35 bin 294 geçerli oyun 12 bin 755'ini alarak en yakın rakibine 3 bin 69 fark atan ve Kuşadası'nın yeni Belediye Başkanı olan CHP'li M. Esat Altungün, parti binası önünde toplanan vatandaşlarla birlikte Kuşadası İlçe Seçim Kurulu'na gitti. Adliye binasında Kuşadası İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nihat Postacı tarafından karşılanan ve tebrik edilen Altungün, Kuşadası halkının seçimlerde önemli bir demokrasi zaferi kazandığını belirterek, "Halkın bize güvenini kesinlikle
boşa çıkarmayacağız ve söz verdiğimiz şekilde Kuşadası'nın tüm sorunlarını çözeceğiz" dedi.
Kuşadası İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nihat Postacı da, son derece sorunsuz ve başarılı bir seçimi geride bıraktıklarını belirterek, kazandığı başarıdan dolayı Başkan Altungün ve ekibini kutladı.
Konuşmaların ardından düzenlenen törenle Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve yeni seçilen belediye meclis üyeleri Ömer Günel, Ahmet Gökalp, M. Faruk Konuk, Ahmet Kireç. Zekeriya Tünk. Erdoğan Elçi. Ali Oğuz Başöz, Yaşar Kotan, Hüseyin Güneş, Mehmet Bademci, Adem Testici, Murat Saraç, Leziz Uyanık, Çetin Balatlıoğlu, Yusuf Emik ile İl genel meclis üyeliğine seçilen Zekeriya Diner, Akan Evren ve Kurtuluş Geyik mazbatalarını Kuşadası İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nihat Postacı'nın elinden aldı.