Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, turizmden, sanayi esnafına, otogardan, turistik çarşı esnafına kadar şehirdeki her mahallede faaliyet gösteren her kesimden esnaf ile faaliyet konusuna göre Ekim ayı içerisinde ayrı ayrı bir araya gelmeye devam edecek.
Esnaf toplantıları bu kez Kahramanlar Caddesi ile Sağlık Caddesinde gerçekleştirildi. Bölgede faaliyet gösteren esnaflarla önce Kalyon Restoran, daha sonra Regata Cafe’de iki ayrı toplantı yapan Başkan Altungün sorunları dinledi. Mahalle esnafı genel olarak çöp kovası yokluğu, trafo ve telefon kutularının düzenlenmesi, işgaliyelerin kaldırılarak vitrin zorunluluğu getirilmesi, işyerlerinin daha geç saate kadar açık kalması, tek tip tabela ve güneşlik zorunluluğu getirilmesi, motosiklet ve araç girişin kışın da yasaklanması, seyyar satıcıların kaldırılması, sokakların yıkanması ve cadde ışıklandırmalarına standart getirilmesi gibi ve isteklerini Başkan Altungün ile belediye yetkililerine ilettiler.
Kuşadası’nı önümüzdeki sezona hazır sokabilmek amacıyla çalışmalarına şimdiden başladıklarını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, cadde ışıklandırmalarına standart getirileceğini söyledi. 64 Evlerin bulunduğu bölgede üzerinde kuş figürü olan örnek bir aydınlatma yaptıklarını dile getiren Başkan Altungün, “Eğer bu yeni yapılan ışıklandırma direklerimiz beğenilirse, Kuşadası’nın çeşitli bölgelerinde aynı uygulamayı yapacağız. Öte yandan tabelalarla ilgili belediye meclisimizde yeni yönetmeliğimiz kabul edildi. Bundan sonra Kuşadası’nda tabelalara da belli bir standart gelecek. Seyyar satıcı konusunda bu yıl çok şikayet aldık. Önümüzdeki sezondan itibaren bu konuya daha çok dikkat edeceğiz. Nisan veya mayıs ayında sezon öncesi yeniden bir araya geleceğiz. O süreye kadar bölgenin sorunlarını çözmek ve isteklerini yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.