Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, öğretmenlerinin verdiği ödevi yapmak amacıyla Kuşadası Belediyesine gelen 7 Eylül İlköğretim Okulu 4-C sınıfı öğrencileri makamında kabul ederek, birlikte ders çalıştı.
Belediye başkanının görevleri ve belediyelerin işleyişiyle ilgili ödevlerini yapmak için Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile görüşen öğrenciler, bir yandan da isteklerini sıraladılar. Öğrencilerle birlikte yaklaşık 45 dakika ders çalışan ve sohbet eden Altungün, 4-C sınıfı öğrencilerinin soruları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Kuşadası"na yapacağı hizmetleri soran 4. sınıf öğrencileri yolların acil yapılmasını istediler. Son olarak sınıflarına akıllı tahta ve bilgisayar isteyen öğrenciler, istedikleri sözü zorda olsa almayı başardı.
4-C sınıfı öğrencilerinin akıllı tahta ve bilgisayar sorununu çözeceği sözünü veren Belediye Başkanı Altungün, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, “Seçim öncesi meydanlarda verdiğimiz en önemli sözlerden biri okullarımızın fiziksel sorunlarını çözeceğimiz ve ilkokuldan üniversiteye kadar bin öğrenciye burs vereceğim doğrultusundaydı. Bu sözlerimizi tutacağız. Çünkü ülkemizin tek kurtuluşu eğitimdir. İlçemizde eğitim kalitesinin yükselmesi için belediye olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.