Başkan Altungün, amcasının şirketine 14 yıl önce yüzde 1’lik bir hisseyle prosedür gereği ortak olduğunu, bunun da hiçbir gizli saklı yanı bulunmadığını, bunu bir suç ve önemli bir şeymiş gibi gündeme getirmeye çalışanların abesle iştigal ettiğini ve komik duruma düştüğünü söyledi.
1 Ekim 1997 tarihinde amcası Fahri Altungün’ün aile şirketi olarak kurduğu Altınmavi Otelcilik Turizm ve Ticaret A.Ş’ne ortak olduğunu doğrulayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün şunları söyledi: “Şirkette kurulduğu günden bu güne dek yüzde 1’lik bir hissem var. Kurulan şirketteki bu ortaklık; yasa gereği 5 kişinin ortak olma zorunluluğu bulunduğundan ve amcamın bana güven duyması nedeniyle gerçekleşen kağıt üzerindeki bir prosedür ortaklığıdır. Şirketin ne gayri menkulleri ne kârı ne de zararında hak sahibi değilim. Ekonomistler, mali müşavirler, iş adamları ve tüccarlar bu tip yüzde birlik ortaklıkların prosedür gereği olduğunu gayet iyi bilirler. Bunu büyük bir habermiş gibi yazanların sözlerinin de kamuoyu nezdinde, benim şirket hissem gibi yüzde birlik bile değeri yoktur. Çünkü Esat Altungün’e saldırmak, Esat Altungün de yanlış aramaktan başka amacı olmayan ve Esat Altungün ile 24 saat yatıp kalkanların, geçmiştekilere göre bulabilecekleri hata payı maksimum yüzde 1’dir. Bu da ortak dedikleri şirkette yüzde birlik payımla tescillenmiştir. Bugüne kadar Kuşadası halkına, saygıdeğer hemşehrilerime hiç yalan söylemedim. Siyaset yoluyla zenginleşmeyeceğimi seçim öncesi de söyledim, bugün de söylüyorum. Yüzde 1’lik hisseyi haber yapanların, servetlerini yurtdışına götürenlerle göbek bağları ve ilişkileri kamuoyunca bilinmektedir. Yüzde 1’lik habercilere kamuoyunun olduğu gibi benim de itibar etmem mümkün değildir.”
FAHRİ ALTUNGÜN, “ BU YAZILANLAR AYIP “
Öte yandan söz konusu habere tepki gösterenlerden biri de Altınmavi Otelcilik Turizm ve Ticaret A.Ş’nin sahibi Fahri Altungün oldu. Şirketi kurdukları tarihte beş hissedar zorunluluğu bulunduğunu vurgulayan Fahri Altungün, “Belediye Başkanı olan yeğenimin hissesi baştan beri yüzde 1’dir. Esat Beyin ortaklığı; resmi prosedürleri tamamlamak için formalite ortaklığından başka bir şey değildir. Bu şirketin ortağı olarak, bu şirkete menfaat mı sağlamış? Şikayetler üzerine pek çok müfettiş geldi. Bırakın menfaat sağlamayı, yeğenim Esat Altungün’ün şirkete verdiği zararı raporlarına yazdılar. Asıl haber bu! Çünkü yeğenim 6 kat olan imar hakkımı 4 kata indirdi. Bu yazılanlar çok ayıptır” dedi.