AYDINPOST ÖZEL-Aydın Belediyesi'nde ortalığı karıştıran AYBA iddialarıyla ilgili olarak Aydınpost'un araştırma haberleri devam ediyor.
7 Ekim 2010 tarihinde Aydın Belediyesi'nde kapıların kapatılmasıyla patlak veren olaylar zincirinin yenilerini Aydınpost Haber, araştırmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdürüyor.

VARAN 1

VARAN 2

VARAN 3

VARAN 4

VARAN 5

VARAN 6


Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yakın ekibinin de dahil olduğu iddia edilen konularla ilgili olarak halen daha yasal işlem başlatmaması dikkat çekerken, Aydınpost, Çerçioğlu'nun eski makam şoförü Akın Güdücü ile makamda görüştüğünü ve Güdücü'ye sert çıktığını yazmıştı.

Belediyeye girmesi yasaklandığı iddia edilen Akın Güdücü'nün şimdi de Aydın Belediyesi Satın Alma Müdürü Rıza Şimşek'in toplaması gereken yemek tekliflerini toplamayıp kendisinin topladığı yönündeki iddialara bir yenisi daha eklendi.
Belediyede Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı'ya bile telefonla arayarak ödeme talimatı verdiği iddia edilen Akın Güdücü'nün bu kadar nasıl etkili olabildiği ise başka merak edilen bir konu.

BU YETKİYİ NEREDEN ALIYOR?
Mali İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısını
bile telefonla arayarak faturaların ödenmesi hususunda görüş bildirdikten sonra ödemelerin gerçekleşmesini sağladığı iddia edilen Akın Güdücü'nün bu kadar etkin pozisyonda nasıl olduğu ise yine kafaları kurcukluyor.

GÜDÜCÜ'NÜN KAŞININ PATLAMASI OLAYI
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun AYBA konusundaki karışıklıklar ortaya çıkınca derhal bazı isimleri makamına çağırttığı ve bizzat görüştüğü gündemde.
Görüşmeler yapılırken belediye başkan yardımcılarının da makamda bulunduğu iddia edilirken, Akın Güdücü'nün Başkan Çerçioğlu'na 'hatamı kabul ediyorum' diye de konuştuğu başka iddialar arasında.

CHP MERKEZ İLÇE'DE ARTIK YOK
Akın Güdücü, CHP'nin son yapılan Merkez İlçe Teşkilatı seçimlerinde yönetim kuruluna seçilmişti. Saymanlık görevini üstlenen Akın Güdücü'nün bu görevinden de alındığı ortaya çıktı.
Konuyla ilgili olarak Aydınpost'a konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, "Akın beyin görevden ayrıldığı doğrudur. Yaklaşık 2 hafta önce istifasını yönetime sunmuştur. Gerekçe olarak da eşinin rahatsızlığını göstermiştir" dedi.

NİÇİN YASAL İŞLEM YAPILMIYOR
Kamuoyunu meşgul eden ve herkesin yakından takip ettiği AYBA konusundaki bu iddialarla ilgili olarak ise Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun adı geçen isimler hakkında niçin yasal işlem başlatmadığı ise dikkat çeken bir başka konu.
Belediye çalışanlarını görevden alarak uzaklaştıran, haklarında idari soruşturma başlayan Çerçioğlu'nun yakın ekibine de aynı davranışı sergilememesi ise "Başkan kendi ekibini mi koruyor?" tarzındaki düşünceleri daha da tırmandırıyor.

MERAK EDİLEN KONULAR Çarşamba günü sadece Aydınpost'ta!