Hafta sonu yapılacak olan genel kurulda aday olduğunu CHP merkez ilçe binasında duyuran CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş"a, S.S. Aydın Şoförler, Otomobilciler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Semih Özmeriç, Belediye Meclis üyesi Atlan Güney ve belediye meclis üyeleriyle çoğunluğunu bayanların oluşturduğu çok sayıda partili destek verdi.

Adaylığını açıklayan Barış Altıntaş, Türk"ün bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti"nin sonsuza kadar müdafa etmek için bu göreve talip olduğunu savunarak, “İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, özgürlük, hukuk, eşitlik ve sosyal demokrasi mücadelesi için siyasi arenada bulunuyorum. Ne yazık ki iktidarı elinde bulunduranlar, bugün ülkenin sorunlarına çözüm bulamıyorlar. Bütün bu olumsuzluklarda dahi bir Türk genci olarak birinci görevim Atatürk"ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti"nin tam bağımsızlığını korumak ve Atatürk"ün ikinci büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi"nde Aydın Merkez İlçe Başkanlığı için sizlerden görev ve yetki istiyorum” dedi.

Kongredeki rakibi olan Mustafa Müftüoğlu"nun “Küskünleri toplarlayacağım” sözünün hatırlatılması üzerine Altıntaş, şunları söyledi; “CHP"de küskünler diye bir şey olamaz. Başka partilerin liderleri ile özdeşleşmiş olabilir ancak, CHP tün Türkiye"nin ve Atatürk"ün bizlere bıraktığı bir partidir. Bizim genç yaşımızda bazı şeyleri yapamayacağımız iddi ediliyor; ancak dünyadaki bir çok başarıya imza atanlar hep gençler olmuşladır”
Yapılan konuşmanın ardından Barış Altıntaş, kendisine destek vermek için gelen partili kadınlar ve gençlik kolları üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.