Bugün ilk kez ekibiyle birlikte sokağa inen M. Esat Altungün, halktan büyük ilgi gördü. Günün en ilginç gelişmesiyse Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ın CHP ilçe merkezine gelerek M. Esat Altungün"e başarılar dilemesi oldu.
CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı M. Esat Altungün, esnaf ziyareti yapmak amacıyla belediye meclis üyesi adayları ve ekibiyle partinin ilçe lokalinde buluştu. Tam bu sırada tek başına içeriye giren Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, herkesin şaşkın bakışları arasında M. Esat Altungün"ün yanına gitti. Daha sonra özel görüşmek istediğini kaydeden Fuat Akdoğan ile kol kola CHP İlçe Başkanı Mehmet Bal"ın odasına geçen M. Esat Altungün, yaklaşık 10 dakika süren özel bir görüşme yaptı. İlçe Başkanı Mehmet Bal"ın da bulunduğu toplantı ile ilgili hiçbir açıklama yapılmazken, toplantıyla ilgili ilginç yorumlar yapıldı.
Daha sonra belediye meclisi üyesi adayları ve yakın çalışma arkadaşlarıyla birlikte partiden çıkan CHP Belediye Başkan Adayı M. Esat Altungün, Kuşadası"nın ana arterlerindeki Sağlık Caddesi ve Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı üzerindeki esnafları ziyaret etti. Daha sonra balıkhaneye giden grup burada balıkçı esnafı ile görüştükten sonra Balıkçılar Kahvehanesinde çay içti. Ardından Avcılar Klübünü ziyaret eden M. Esat Altungün ve beraberindeki ekip, son olarak İnönü Bulvarı üzerindeki mağazaları ziyaret etti.
Ziyaretler sırasında halktan ve esnaftan büyük ilgi gören M. Esat Altungün, 30 Mart"tan itibaren çok farklı bir Kuşadası olacağını vurgulayarak şöyle konuştu: “Rotamız yeni Kuşadası. Bu yeni Kuşadası"nı Kuşadası"nda yaşayan her bir bireyle birlikte yaratmak amacıyla yola çıktık. Bunu başaracak güçteyiz. Halkımızdan gördüğümüz ilgi de bunun en önemli göstergesi” dedi.