ABD'li WSJ Gazetesi altın fiyatlarındaki rekor yükselişi başlıktaki şekilde yorumladı. 
 
Altın fiyatları küresel finansal çalkantıyla yükselişini sürdürüyor. Altın ilk kez dünü 1500 doların üzerinde tamamladı.
 
Altının ons fiyatı bugün de 1510,80 dolarla tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı.
 
Altınla ilgili en ilginç yorumlardan birini ABD'li Wall Street Journal Gazetesi yaptı. Gazete altınla ilgili haberinin başlığını "Dünya altın böceği tarafından ısırıldı" şeklinde attı.
 
Gazetenin haberinde şu ifadeler yer aldı: "Altın, yatırımcıların iyimser olduğu bir dönemde rekor kırdı. Altın her türlü piyasa koşulunda iyi bir performans sergilemesinde, dolara ilişkin endişeler nedeniyle güvenli liman olarak görülmesi etkili oluyor. Enflasyon endişesi ve jeopolitik olaylar da altını destekliyor."
 
Altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde de yükselişini sürdürmesi bekleniyor. Reuters'ın anketine katılan 12 analiste göre, altın fiyatları 2012'te ortalama 1700 dolara çıkacak. Bu tahmin altın fiyatlarında dört yılda yaklaşık yüzde 13'lük bir artışa işaret ediyor.
 
Altın için yapılan bir başka tahmin ise daha çarpıcı. Standard Chartered'a göre, altın üç yıl içinde 2 bin 100 dolara, 10 yıl sonra da 5 bin dolara çıkabilir.
 
ASYA'NIN ALTIN AŞKI
ABD ve Avrupa'da sorunlar varken, Çin ve Hindistan'dan gelen talebin yükselmesi değerli metallerin fiyatlarını yukarı çekmeye devam ediyor. Bir başka deyişle altın fiyatlarında Asya'dan gelen talep etkili oluyor.
 
BU YIL YÜZDE 6 ARTTI
Altın fiyatları özellikle iki yıldır yükseliş trendinde. Altın 2009'da yüzde 24, 2010'da ise yüzde 30 artış kaydetti. Altın fiyatları bu yıl ise yüzde 6'nın üzerinde değer kazandı.
 
ALTIN NEDEN DEĞERLENİYOR?
Altın fiyatlarının artmasında etkili olan faktörler şöyle:
 
- Enflasyon kaygıları
 
- Avrupa'nın borç krizi
 
- ABD'deki bütçe sorunu
 
- Doların değer kaybetmesi
 
- Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan gelişmeler
 
- Altının güvenli liman olma özelliği