Serbest piyasada geçen yılı 70,18 liradan tamamlayan 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, 6, 5 aylık dönemde 85 liranın üzerine çıkarak yatırımcısına yüzde 22, 10 oranında getiri sağladı. 
Altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren Didim Kuyumcu esnaflarında Figen Cevrem Gürsoy, 6 ay önce çeyrek altın fiyatının 125 TL olduğunu bugün ise çeyrek altın fiyatının 142 TL’ye dayandığını belirterek, “Altının onsunda ise tarihi rekor kırıldı. Ben alış veriş yaptığım toptancılardan bunu öğreniyoruz. Bence altın yıllarca beklediği değerin altında kaldığı için bu rakamlar beklenilen rakamları yakaladı. Tabii fiyatların artışında Dünyada yaşanan krizler ile ekonomik anlamda gelişen olaylarda etkili oldu. Bu etkenlerde fiyat artışlarını tetikliyor” dedi.


GRAM ALTINA İLGİ
Altındaki fiyat artışlarından dolayı vatandaşın düğün için yada hediyelik anlamda alacağı altın için gramlık altınlara yöneldiğini de kaydeden Gürsoy, “Bu anlamda gramlık altınlara olan ilgi biraz arttı. Altındaki bu yükseliş bizler için satışları azaltırken, altını bozduranların sayısında da artışlar oldu. Şu an yükseliş anlamında bir tepe noktası söylememiz doğru olmaz ama altın yüne yatırımcısının yüzünü güldürdü” diye konuştu.
Altın fiyatlarındaki yükselişin düğün ve benzeri yapacak olan vatandaşların alım gücünü etkilediğini de dile getiren Gürsoy, “Didim anlamında durum değerlendirmesi yaptığımızda yabancı ülke vatandaşları sterlinin yükselmesinden dolayı altın alımlarına olumsuz bir etki yaratmadı. Bu anlamda yabancıların altın alımın da olumsuz bir durum gözükmüyor” şeklinde konuştu.