Aytaç Durak AK Parti'den istifa etti
AK Parti'den sürpriz bir şekilde istifa eden Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın hangi partiye geçeceği kesinleşti. MHP'ye geçen Durak tercihinin ayrıntılarını anlattı...


AK Parti'den sürpriz bir şekilde istifa eden Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın MHP'ye geçeceği kesinleşti. Durak MHP'den 29 Mart seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday dösterilmesi bekleniyor.

AK Parti'den bir süre önce istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, geçtiğimiz hafta adaylık için MHP'lilerle temasta olduğunu doğrulamıştı. Durak, daha önce yaptığı açıklamada, "adaylık için MHP'lilerle temasım doğru'' demişti.

MHP TEVAZÜ GÖSTERDİ VE KABUL ETTİ

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ile MHP Genel Merkezi'ne saat 14.00'de giden Aytaç Durak, Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştü. Durak, görüşmenin ardından, "Adana halkı bana bu görevi verdi, tevazu gösteren MHP de kabul etti. Orda hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

Karar, Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a ait bölgesel yayın yapan Çukurova TV'de flaş gelişme olarak duyuruldu.

BEŞİNCİ DÖNEM İÇİN ALTINCI KEZ ADAY

25 Mart 1984 tarihinde Anavatan Partisi'nden Adana Belediye Başkan adayı seçilen Durak, daha sonraki dönem seçilemedi. Daha sonra yapılan 1994 seçimlerinde Anavatan Partisi'nden ikince kez seçilen Durak, 1999'da DYP'den, 2004'de ise AKP'den olmak üzere 4 dönem belediye başkanlığı yaptı. 5'inci dönem belediye başkanlığı için için 6. kez adaylığını koyan Durak seçilierse 4 farklı partiyi temsil etme başarısını göstermiş olacak.


HABER 7