Raporda, “2011’in geri kalanında da Hindistan’da yaklaşan düğün sezonu nedeniyle altına olan ilgi devam edecek” denildi.
 
Altına ilgi artarak devamediyor. Dünya Altın Konseyi’nin 2011’in ilk çeyreği için hazırlanan “Altına Talep Eğilimleri’’ raporuna göre, 2011’in ilk çeyreğinde gerçekleşen altın talebi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 40 artarken, yatırımda ise yüzde 26’lık artış gözlendi. Bu dönemde gerçekleşen taleple Çin’in 2020 yılında gerçekleştirmesi tahmin edilen altın talebine beklenenden önce ulaşması öngörülüyor.Hindistan’da yaklaşan düğün sezonu öncesi yapılan alımlar ise ülkenin dünya altın piyasasındaki etkisini ortaya koyuyor. 
 
Güçlü göstergeler etkili Dünya Altın Konseyi, ilk çeyrekte talepte yaşanan coğrafik ve sektörel çeşitlilikle birlikte ortaya çıkan güçlü göstergeler sonucunda, altına küresel talep beklentisinin 2011’de hız kesmeyeceğini bildirdi.Dünya Altın Konseyi Yatırımlar YönetimMüdürü Marcus Grubb da 2011’in kalanında, altına olan talebin güçlü bir şekilde devametmesini beklediklerini söyledi.