Konya'da kurulu bir sarrafın mağazalar müdürü Fahri Altınok yaptığı açıklamada, dünya genelindeki gelişmelere bağlı olarak altının gramının 47 TL'ye kadar çıktığına dikkati çekti.

Çeyrek altının 79 TL'yi bulduğunu ifade eden Altınok, altındaki bu yükselme ve ekonomik durgunluğun etkisiyle satışların önemli ölçüde azaldığını bildirdi.

Satışları artırmak, sıcak para hareketini hızlandırmak amacıyla bir kampanya başlattıklarını dile getiren Altınok, şunları kaydetti:
''Altında fantezi ürünlerde kredi kartına sıfır komisyonla 12 aya kadar taksit imkanı sunuyoruz. Bilezik, yüzük, künye, kolye ve düğün seti gibi 14 ve 22 ayar işçilikli ürünler fantezi grubuna giriyor. Özellikle kredi kartı kullanımının arttığı bir dönemde bu uygulamamız ilgi gördü. Birçok kişi altına 12 ay taksit yaptığımıza ve komisyon almadığımıza inanmıyor.''

Bu uygulamaya en çok damat adaylarının sevindiğini anlatan Altınok, ''Bugün damat adayları evlenirken 10 bin TL'yi gözden çıkarması gerekiyor. Bunun yarısından fazlasını, başta düğün setleri olmak üzere fantezi ürünler oluşturuyor. Bu bölüme beyaz eşya alır gibi 12 taksit yapılıyor. Faizsiz daha rahat ödeniyor'' dedi.

Altınok, cebinde parası olan tüketicinin altının düşmesini beklediğini belirterek, ''Altın uzun vadede kazandıran bir ürün. Küçük düşüşler olabilir ama ileriye dönük sürekli artıyor. Cepteki parayla en iyi yatırım aracı olarak gösterilen altın alınmasını öneriyoruz'' diye konuştu.

SABAH