Yunanistan ile Türkiye arasında turizm alanında başlayan ikili ilişkiler meyvelerini vermeye devam ediyor.
Vizesiz geçişle ilgili çalışmaların yanında 3. yaş turizmine yönelik olarak başlatılan “ Golden Age”(Altın Yaş) turu kapsamında Yunanistan"dan Ege"ye ilk charter seferi, Selanik, Atina ve Girit"ten İzmir"e düzenlendi. Türk İntra Turizm ile Yunanistan"da faaliyet gösteren Signature Tur"un ortaklığıyla düzenlenen tur kapsamında gelen 50 yaş üzerine 1500 Yunanlı turist otobüsle Kuşadası"na gelerek, Sea Light Otel"e yerleşti.
Ege"ye uçakla gelen ilk Yunanlı turist grubu, Adnan Menderes Havalimanı"na indikten sonra Kuşadası"ndaki otele yerleşti. Bir hafta süreli tatil programı kapsamında turistler, Kuşadası"nın yanısıra İzmir, Efes, Pamukkale, Priene, Milet, Didim, Şirince, Çeşme ve Urla ile çevredeki diğer tarihi ve turistik yerlere tur düzenleyecek.
Yunanistan"dan bu yıl ilk kez başlatılan ve charter seferleri ile gerçekleştirilen Altın Yaş turu Yunanistan"daki 3. yaş grubuna yönelik olarak düzenleniyor. Nisan ayı boyunca devam edecek olan Altın Yaş turu kapsamında Atina, Selanik ve Girit"ten her hafta 500, toplam ise 6 bin 3. yaş gurubuna dahil 50 yaş üstü Yunanlı turist Kuşadası"na gelecek.
İntra Tur Müdürü Ertuğrul Karaoğlu, Altın yaş turu kapsamında Yunanistan"dan Türkiye"ye başlattıkları charter seferlerinin Nisan ayına kadar devam edeceğini belirterek, düzenledikleri turun Yunanistan"da büyük ilgi gördüğünü ve rezervasyonların şimdiden dolduğunu söyledi. Önümüzdeki yıl turist sayısını daha da arttırmak ve daha çok sefer düzenlemek için çalışmalar yaptıklarını belirten Karaoğlu, “ Yunanistan"da çeşitli televizyon ve gazetelerde Kuşadası"nın reklamını yaptık. Kuşadası ve Ege Bölgesi"ni büyük oranda tanıttık. Yunanlı turistler Kuşadası"nın iklimini çok beğendi. Ege"nin iklemi Yunanistan iklimine çok benziyor. Alışveriş ve eğlence imkanları Kuşadası"nda fazla. Ayrıca başta İzmir, Efes, Meryemana, Bergama, Didim ve Milet gibi önemli antik kentler Kuşadası"na yakın. Bu yüzden konaklama için Kuşadası"nı tercih ettik. İlk etapta toplam 6 bin kişiyi kapsayan turumuz Nisan ayına kadar devam edecek” dedi.