Aydın, Muğla ve Denizli illerini kapsayan Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ve Çekül Vakfı ve Kentsel Strateji ortaklığında Muğla Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kültür Öncelikli Bölgesel Yol Haritaları’ çalıştayı Muğla Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Alpargun, Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği Başkanı Havva Çetintürk ve Dernek 2. Başkanı Mehmet Özçakır, Belediye Meclis Üyesi Altan Güney, ADÜ Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Mükerrem Kürüm, TMMOB İKK temsilcisi Fikri Aydın, Mimarlar Odası’nı temsilen Tuncer Saray, Şehir Plancılar Odası’nı temsilen Ahmet Salkım, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Mahmut Nedim Barış ve Aydın Belediyesi Arkeologu Hakan Özkan katıldı.

Bir gün süren çalıştay da Ege bölgesini ilgilendiren üç ilin ortak paydaları analiz edilerek , değerleri ve alternatif yol haritası öneriler" masaya yatırıldı. Pilot bölgelerden biri olan Güney Ege (Muğla-Denizli-Aydın) illeri için düzenlenen çalıştayın teması “Altın Üçgen: Muğla-Denizli-Aydın İşbirliği Planı” olarak belirlendi.

Muğla Belediyesi Sanat Tarihçisi ve Çalıştay Sorumlusu Esin Gençtürk Gümüş, “Güney Ege Bölgesi’nin doğal ve kültürel mirasına dayalı gelişim stratejilerinin tartışılacağı çalıştayda, Muğla’nın dünü, bugünü, yarını tartışılacak ve işlenebilir bir kültür politikası ortaya konacak. Çalıştayın verimli olması ve amacına ulaşabilmesi için Güney Ege Bölgesine bağlı Muğla, Denizli ve Aydın illerindeki tüm kamu, sivil, özel kesimleri temsil eden kurum ve kuruluşların, özellikle çağrıda bulunulan üniversitelerin ilgili bölümlerinin katılmasını bekliyoruz” dedi.

Çalıştayda konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, "komşu illerin ortak paydası olan turizm, tarih ve kültürel işbirliğinin bu üçgen içinde değerlendirileceğini " vurguladılar.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Metin Sözen ise " bölgede yoğun varlığı bulunan kültür öncelikli yol haritalarının hazırlanmasını " istedi.

Kültür Öncelikli Bölgesel Yol haritaları çalıştayı hakkında değerlendirme yapan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Alp Alpargun, “Temmuz ayında Aydın’da yapılacak ikinci çalıştayda ise Altın Üçgen İşbirliği Planı kamuoyuna açıklanacak. Aydın – Denizli ve Muğla’nın kültürel alanda ortak hareket etmesi için düzenlenen çalıştayın faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg