İlçenin tarihi zenginliklerini tuvallere döken otuz beş ressamdan oluşan grubun otuz dört tablodan oluşan sergi açılışına Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür ve Emniyet Müdürü Dr. Akın Karatay ve çok sayıda sanat sever katıldı.

Selçuk Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen “Altın Şehir Selçuk” projesi için Su grubu sanatçılarının bir hafta ilçede kalarak canlı performans sergilediklerini dile getiren grubun kurucusu Seba Uğurtan, "Selçuk ve Efes Antik şehrini anlatacağımız 34 eserimizi Selçuk Belediyesi'ne hediye edeceğiz. Buradaki etkinliğimiz 2009 Floransa Sanat Bienali'nde Selçuk'un tanıtımı ile ilgili yapacağımız çalışmalarla son bulacak. Su Grubu olarak sanatın dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren gücünü, yurt içi ve dışına hazırladıkları etkinliklerle duyurmayı amaçlıyoruz. Selçuk şehrini anlatan 34 eserin içinden iki tablonun Selçuk ilçesinin Geleneksel Deve Güreşlerini ve Yağlı Pehlivan güreşlerini canlandıran tablolar en çok dikkat çeken tablolar arasında” dedi. Uğurtan bir hafta süreyle bulundukları Selçuk"ta başta yöneticiler olmak üzere herkesten yakın ilgi gördüklerini ifade ederek “Sanatı ve sanatçıyı seven bir Selçuk görmekten mutlu olduk.Bu nedenle herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Su Grubu ressamlarını Selçuk"ta görmekten mutlu olduklarını ifade eden Kaymakam İnci ve Başkan Ülgür, tüm sanatçıları çalışmalarından dolayı kutladılar. Su Grubu ressamlarına projenin anısına birer Artemis heykeli armağan edilirken otuz beş ressamın yaptığı otuz dört tablo Selçuk Belediyesine armağan edildi.