Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından 8-14 Ekim 2011 tarihleri arasında organize edilecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da zengin etkinlik takvimi ile dikkat çekiyor.

1980’li yılların Türk ve dünya sinemasını odağına alan; “…Ve Kadın Dünyaya Dokundu” ana teması üzerine şekillenen 48. Festival, düzenleyeceği sergiler ile de sinema sanatına yeni bir bakış açısı sunmayı hedefliyor.

Festival boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak Gazete Sayfalarında Türk Sineması ve Altın Portakal, 100 Ülke 100 Kadın 100 Öykü, 40’ında 40 Kadın, 34 Kadın 34 Fotoğraf sergileri, sanatçıların kendine has yorumlarıyla, kadının toplumsal yaşamdaki rolünü, toplumsal yapı içinde varoluş ve savaşını sinemasal renklerle yansıtacak.

Gazete Sayfalarında Türk Sineması Ve Altın Portakal

Geçen yıl gazeteci Coşkun Çokyiğit’in hazırladığı Gazete Sayfalarında Türk Sineması ve Altın Portakal sergisinin ikinci bölümü 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sergilenecek. Sergi sanatseverleri geçmiş yılların sinema haberlerine ve sinema yıldızlarına uzanan nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor.

100 Ülke 100 Kadın 100 Öykü

Haberciliğinin yanı sıra profesyonel fotoğrafçılık alanında da uluslararası üne sahip Ramazan Öztürk’ün 100 Ülke 100 Kadın 100 Öykü sergisi, dünyanın farklı ülkelerinden kadın hayatlarına tanıklık ediyor; kadın portrelerinden yola çıkarak ülkelere ayna tutuyor. Ramazan Öztürk’ün gazete röportajları ve “Kırılma Noktası” haber - belgesel programı için, dünyanın farklı ülkelerinde çektiği fotoğrafların yer aldığı “100 Ülke 100 Kadın 100 Öykü” sergisi festival programı içinde yer alan bir başka sergi.

40’ında 40 Kadın

Başarılı gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu, “Ben Değiştim Her Şey Değişti” sloganından yola çıkarak farklı hayat tecrübelerinden ve farklı yerlerden gelen
40 kadının hikâyesini anlatıyor. Aralarında Saba Tümer, Bennu Yıldırımlar gibi ünlülerin de yer aldığı, toplumun farklı kesimlerinden kadınlarla gerçekleştirilen röportajlarla zenginleşen bir belgesel olarak da nitelenebilecek “40’ında 40 Kadın” sergisi, farklı renk ve coğrafyalardan kadınları sanatseverle buluşturuyor.

Tuluhan Tekelioğlu’nun bu projede yer alan röportajlarından oluşan ve sergiyle aynı adı taşıyan “40’ında 40 Kadın” kitabı da 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında okuyucusuna sunuluyor.

34 Kadın 34 Fotoğraf

34 ünlü kadın, kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek için objektif karşısına geçtiler. Sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre, yapımcılığını ve genel koordinatörlüğünü Zuhal Ceran’ın üstlendiği; çekimleri başarılı fotoğraf sanatçısı Yiğit Günel tarafından gerçekleştirilen çalışmada sanat dünyasından tanınmış ünlü kadınlar su altında ve nü pozlar verdi. Projede yer alan bazı isimler şöyle: Berna Laçin, Bennu Yıldırımlar, Ahu Türkpençe, Ayça İnci, Betül Arım, Burcu Kara.

34 Kadın 34 Fotoğraf Sergisi, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde izleyicisiyle buluşuyor.