Şampiyonada dereceye girenler Kervansaray’da düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. 12-14 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda 4 farklı dalma noktasında Kuşadası Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleşen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’nın ödül törenine yarışmacılar ve dalış eşlerinin yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Kuşadası Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Canan Gürer Temiztürk, Kuşadası Setur Marina Müdürü Çağlar Altuntaş ve KODER Başkanı Tacettin Özden katıldı.

Törende konuşan TSSF Başkanı Şahin Özen, Türkiye’yi TSSF olarak yurtdışında çok iyi temsil ettiklerini belirterek, Türkiye’nin en başarılı spor federasyonlarından biri olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Kuşadası’nda düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’nın kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Özen, verdikleri destekten dolayı Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti.

Özen’in ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı ise Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’nın Kuşadası’nda yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Bu organizasyon sonrasında federasyon başkanı ile görüştük. Önümüzdeki yıl Avrupa Sualtı Görüntüleme Şampiyonası’nı Kuşadası’nda yapabilmek için çalışacağına söz verdi. Biz de gerekli yardımı yapmak için hazırız. Bu yarışmayı ilçemizde uluslararası hale getirirsek biz de Kuşadası’nın tanıtımı için daha etkin bir iş yapmış olacağız” dedi.

VİDEO VE GENİŞ AÇI FOTOĞRAF KATEGORİLERİNDE BİRİNCİLİK KUŞADASI’NA

Video, geniş açı fotoğraf, modelli geniş açı fotoğraf, balık fotoğrafı, makro ve konulu makro fotoğraf kategorilerinde düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’nda video kategorisinde birinci, Kuşadalı yarışmacı Rüştü Kirman oldu.

Video kategorisinde ikinci Bülent Çalımlı, üçüncü ise Turgay Ali Şanlı oldu.Fotoğraf balık kategorisinde Hakan Başar, makro kategorisinde Seracettin Gökçen, konulu makro kategorisinde Hakan Başar, geniş açı kategorisinde Rüştü Kirman, modelli geniş açı kategorisinde Hüseyin Murat Orkun birinciliği elde etti. Fotoğraf kategorisi bireysel sıralamada Hakan Başar birinci, Eser Paşa ikinci, Rüştü Kirman üçüncü sırayı aldı.

Takım olarak yarışmacıların aldıkları derecelerin toplamıyla birinci Aydın Büyükşehir Belediyesi Yelken İhtisas Spor Kulübü, ikinci Ayışığı Sualtı Sporları Kulübü, üçüncü ise Türk Balıkadamlar Spor Kulübü Oldu.Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’nda en çok başarıyı kaydederek Türkiye Şampiyonluğunu elde eden yarışmacı ise Hakan Başar oldu.

22532433_10155871900787320_1310141571_o.jpgffff-002.jpg

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA